RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
6/09 2019

Blood vanaf 7 september elke zaterdag op Canvas. Ziet Cat spoken of niet?

Heeft Cats vader haar moeder vermoord? Wat verbergt Jim? Prangende vragen in de nieuwe Ierse dramaserie Blood, een mix tussen een ‘whodunnit’ en een echt familiedrama, vanaf 7 september in dubbele afleveringen elke zaterdag om 20.40 uur op Canvas. (Copyright foto’s: All3Media International)

Intens verdriet. Cats moeder is overleden nadat ze al een tijdlang ernstig ziek is geweest. Een lelijke valpartij in de tuin heeft haar uiteindelijk de das omgedaan. Tenminste, dat beweert Cats vader Jim, die haar al die tijd heeft verzorgt. Maar een aantal geheimzinnige en onverwachte wendingen maken dat Cat begint te twijfelen of haar vader wel de waarheid spreekt. Een intens misdaad- en familiedrama ontvouwt zich, waarbij de kijker van het ene op het andere been wordt gezet en zich voortdurend afvraagt: ziet Cat spoken of niet?

Rolbezetting
Hoofdrollen in deze intense en meeslepende thriller van Sophie Pretzal worden gespeeld door Carolina Main (die je misschien kent van gastrollen in Unforgotten en Grantchester) en Adrian Dunbar (‘Hastings’ uit Line of Duty).

Verder doen mee Grainne Keenan, Ingrid Craigie en Diarmuid Noyes. Niet onbelangrijk is ook de rol van het Ierse platteland, de streek rondom Kilcock, Meath en Kildare.

Lovende ontvangst
Blood werd in Engeland in dagelijks tempo uitgezonden in de herfst van 2018 op de doorgaans voor drama lang niet zo toonaangevende zender Channel FIVE. Iedereen sprak erover. Critici waren lovend. Ook in thuisland Ierland werd Blood zeer goed onthaald. Terecht, want dit is echt een topserie. Goed geacteerd, sfeervol, mysterieus, ontroerend en een ontzettend aangenaam langzaam tempo. De opnamen voor een tweede seizoen zijn zojuist aangekondigd. Virgin Media Television in Ierland heeft het groene licht gegeven voor zes nieuwe afleveringen. Om hier verder geen spoilers te geven verwijs ik je door naar deze link.

Te zien?
Het eerste seizoen van Blood wordt vanaf 7 september elke zaterdag om 20.40 uur uitgezonden op Canvas. De serie was eerder al op BBC FIRST te zien.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Blood vanaf 7 september elke zaterdag op Canvas. Ziet Cat spoken of niet?".