RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
4/12 2015

The Last Weekend dit weekend te zien bij de KRO op NPO2

The Last Weekend_NBC Universal Copyright--3De verregaande rivaliteit tussen twee bevriende mannen. Daarover gaat The Last Weekend, een driedelige ITV-thriller met Shaun Evans en Rupert Penry-Jones, vanaf zaterdag 5 december op NPO2. (Copyright foto’s: NBC Universal)

Shaun Evans en Rupert Penry-Jones spelen twee mannen die elkaar kennen vanuit de universiteit: onderwijzer Ian (Evans) en advocaat Ollie (Penry-Jones). De twee treffen elkaar met hun partners Em en Daisy (respectievelijk Claire Keelan en Genevieve O’Reilly) tijdens een zonnig Bank Holiday Weekend aan het eind van de zomer.

The Last Weekend_NBC Universal Copyright-2Een paar dagen zon en zee. Bedoeld als een relaxed weekendje weg om oude banden aan te halen en gewoon weer eens lekker te relaxen. Echter… hun onderlinge strijd, die al sinds de schoolbanken woedt, neemt zulke overdreven en dramatische proporties aan dat een nachtmerrie dreigt. Gedesillussioneerd onderwijzer Ian neemt de kijker mee terug naar de schokkende gebeurtenissen, die tot een hoogtepunt komen in de derde en laatste aflevering (te zien op 19 december).

The Last Weekend
is een ITV-bewerking uit 2012 naar het gelijknamige boek van Blake Morrison. Complex, stijlvol gefilmd en overtuigend geacteerd. Als bij het pellen van een ui wordt de kijker langzamerhand naar de kern toegebracht.

The Last Weekend_NBC Universal Copyright-1Verteller
Persoonlijk vind ik het gebruik van de ,,verteller” Ian die zich rechtstreeks tot de kijker wendt niet altijd zo’n geslaagd mechanisme. Dat ligt overigens niét aan het spel van acteur Shaun Evans, bij ons bekend als de jonge Endeavour Morse.

Endeavour_01Juist Evans weet door zijn overtuigende spel jou als kijker méé te nemen en steeds nieuwsgieriger te maken naar wat er nou precies dat weekend is voorgevallen. Maar het is gewoon niet helemaal mijn stijl. Complimenten overigens weer wél voor regisseur Jon East die Ian als het ware letterlijk ,,door de tijd” laat stappen, door de afwisseling tussen lichte en grauwe kleuren voor respectievelijk ,,verleden” en ,,heden”.  Dat zorgt voor een stijlvolle en verhelderende modus.

Curieus 1
Curieus overigens hoe Rupert Penry-Jones voortdurend jonge, ambitieuze lawyers speelt! Net als zijn personage Clive Reader in de advocatenserie Silk staat zijn personage Ollie in The Last Weekend op het punt een gooi te doen naar de hoogste orde van advocaten. Eerder speelde hij ook al een jurist in North Square. Vaste Britse dramakijkers kennen de acteur van Whitechapel, Cambridge Spies en Spooks.

The Last Weekend_NBC Universal Copyright-4Curieus 2
Penry-Jones en Evans speelden ook al samen in de eerste aflevering van het derde seizoen van Whitechapel en kwamen ook al tegen elkaar uit in Silk. Het is wachten op het moment dat Rupert opduikt in een gastrol in Endeavour.


Te zien?

The Last Weekend wordt op respectievelijk 5, 12 en 19 december uitgezonden rond 22.30 uur op NPO2. Hier kun je meer lezen over de reeks.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "The Last Weekend dit weekend te zien bij de KRO op NPO2".