RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
4/10 2015

From Darkness, vierdelige psychologische thriller met Shameless’ Anne-Marie Duff

FromDarkness_CopyrightBBCEen nieuwe dramaserie met Anne-Marie Duff, dat is altijd wel iets om naar uit te kijken. De Londense actrice, bekend onder anderen als oudste dochter Fiona uit de eerste seizoenen van Paul Abbott’s Shameless kiest immers altijd vrij uitdagende rollen. (Copyright foto: BBC)

Denk bijvoorbeeld aan The Magdalene Sisters over de terreur van de Ierse Magdalenakloosters waar zwangere Ierse meisjes kei- en keihard moesten werken in een kloosterwasserij onder het strenge oog van de zusters. Plus een aflevering in de Jimmy McGovern-serie Accused waarin ze een alleenstaande moeder speelde die op een council estate de strijd aanbindt met een terroriserende straatbende (te zien op ONS, het vroegere Nostalgienet)


FromDarkness_CopyrightBBCVandaar…

Vandaar dat de vierdelige thriller From Darkness, vanaf vanavond op de BBC en waarin Anne-Marie de rol van Claire Church speelt, weer een titel is die de aandacht prikkelt.

Waar gaat From Darkness over?

Anne-Marie Duff speelt een ex-politievrouw uit Manchester, die in een poging haar gewelddadige verleden achter zich te laten, naar de afgelegen westelijke eilanden is verhuisd. Ver van alle ellende uit het verleden denkt Claire Church een rustig leven te kunnen leiden. Totdat op een bouwwerf in Manchester enkele dode lichamen gevonden worden.

CopyrightBBC_From DarknessEn dan?
En dan duurt het niet lang meer alvorens Claire tot een keuze wordt gedwongen: in Schotland blijven of toch terugkeren naar Manchester om samen met haar vroegere minnaar, de getrouwde DCI John Hind, de zaak op te lossen. Terwijl Hind is overtuigd dat Claire zich nog altijd tot hem voelt aangetrokken wordt het ene na het andere nieuwe lijk gevonden. De moordenaar laat ook allerlei boodschappen achter, sommige rechtstreeks gericht aan het adres van Claire. Kan de ex-politievrouw leren zichzelf te vergeven en de zaak tot een goed einde brengen? De komende vier weken zullen we het gaan zien.

FromDarkness_CopyrightBBCWie spelen de hoofdrollen?

Naast Anne-Marie Duff en Richard Rankin zie je in deze vierdelige psychologische thriller onder anderen Luke Newberry, Fortitude’s Johnny Harris en Caroline Lee Johnson (The Knock). Richard Rankin deed onlangs nog mee in The Syndicate en is nou typisch zo’n acteur die op het punt staat binnenkort door te breken met een bepalende hoofdrol.

Scenario?

Het scenario van From Darkness is van Katie Baxendale, die onder anderen mee heeft gewerkt aan Playing the Field en Sugar Rush. From Darkness past ogenschijnlijk prima in de traditie van de KRO-Canvas detective. TV-criticus Alison Graham van de Radio Times is overigens niet verschrikkelijk enthousiast over From Darkness. Ze vindt dat de miniserie vol zit met clichés. Ik kan er zelf nog weinig van zeggen want ik heb de reeks nog niet gezien.

Wist je trouwens?

Wist je dat trouwens Anne-Marie Duff in het echt getrouwd is met haar vroegere ,,vriendje’’ Steve en medespeler uit de serie Shameless? Anne-Marie en James McAvoy – want die is het – trouwden in november 2011 en hebben één kindje.

FromDarkness_CopyrightBBCTe zien?

From Darkness wordt vanaf 4 oktober elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

Bekijk hieronder alvast trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "From Darkness, vierdelige psychologische thriller met Shameless’ Anne-Marie Duff".