RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/06 2015

Liefde, verlies, wraak en verlossing in tweedelige BBC-thriller Stonemouth

CopyrightBBC StonemouthLiefde, verlies, wraak en verlossing. Dat zijn de voornaamste thema’s van de nieuwe tweedelige Britse thriller Stonemouth, te zien op BBC TWO op de donderdagen 11 en 18 juni. (Copyright foto’s: BBC)

De sterke rolbezetting van de BBC-bewerking van het op twee na laatste boek van Iain Banks (1954-2013) wordt aangevoerd door Peter Mullan. Hij speelt de lokale zakenman en drugsleider Don Murston, een man die het kleine plaatsje Stonemouth geheel in zijn macht heeft. Je kent Mullan vast van de Harry Potter-films waarin hij de rol van de Death Eater voor zijn rekening neemt. En Top of the Lake natuurlijk.

CopyrightBBC StonemouthChristian Cooke kruipt in de huid van Stewart Gilmour, een kunstacademiestudent die vroeger in Stonemouth woonde en de ware toedracht probeert te achterhalen van de dood van Murstons zoon Cal. Deze Cal heeft Stewart nog gebeld, wanhopig om hulp vragend, voordat hij van een brug naar beneden sprong. Stewart voelt zich verschrikkelijk schuldig omdat hij het telefoontje min of meer heeft genegeerd.

CopyrightBBC StonemouthTijdens Cals begrafenis raakt Stewart steeds meer overtuigd dat de jongeman vermoord is. Intussen klikt het ook weer tussen Stewart en Murstons dochter Ellie (Charlotte Spencer) die vroeger ook al eens ooit een relatie hebben gehad. Tussen de twee laait de liefde weer op waarna Stewart op zoek gaat naar wat Cal precies is overkomen. Het zijn ontwikkelingen die Murston allerminst staat toe te juichen…

CopyrightBBC StonemouthDe opnamen voor Stonemouth vonden plaats in Aberdeenshire en omgeving. De Radio Times omschrijft Stonemouth als ,,,stylish and chilly’’ en ,,it’s a thriller and also an abrasive romance’’. Naast Mullan, Spencer en Cooke herken je in de belangrijkste hoofdrollen vast Gary Lewis (Young James Herriot), Brian Gleeson en Inspector Lynley’s Sharon Small.

Te zien?

De eerste aflevering van Stonemouth donderdag 11 juni om 22.00 uur uitgezonden op BBC TWO. De tweede en laatste aflevering is te zien op 18 juni om 22.00 uur.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Liefde, verlies, wraak en verlossing in tweedelige BBC-thriller Stonemouth".