RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/08 2012

Lang wachten op Accused wordt beloond

1983222-low_res-accusedWe hebben er lang op moeten wachten, maar dinsdag 14 augustus gaat ie dan eindelijk in premiere: de tweede serie van de met twee Emmy’s bekroonde BBC-dramareeks Accused. Opnieuw vier indrukwekkende afleveringen over mensen die worden verdacht van het plegen van een misdrijf en wachten op het vonnis van een jury. (Copyright foto’s: BBC, All3Media)

Wat is Accused ook alweer?

Accused is een vierdelige reeks opzichzelfstaande televisiedrama’s uit de pen van onder anderen Cracker-scenarist Jimmy McGovern. Elke week volgen we één persoon die verdacht wordt van een (al dan niet vrijwillig gepleegde) moord. Uiteindelijk horen de verdachte én de kijker van de jury: ‘guilty or not guilty’.

1527591-low_res-accusedWaar ken ik Accused ook alweer van?
De eerste serie werd door BBC ONE uitgezonden in november en december 2010 en bracht toen heel wat beroering teweeg. Met name de tweede aflevering over pesterijen in het leger met Mackenzie Crook in de hoofdrol hield de gemoederen lang bezig. Zelfs het Britse leger ging zich ermee bemoeien. Lees dit artikel hier maar eens.

Wat kunnen we dit seizoen verwachten?
De openingsaflevering vertelt het verhaal van Simon, een leraar Engels wiens alter ego Tracie in een gecompliceerde driehoeksverhouding verzeild geraakt. Met dodelijke gevolgen.
De tweede aflevering (21 augustus te zien) gaat over twee moeders . Lees hier nog veel meer over de nieuwste serie.

1479394-low_res-accusedWelke acteurs doen mee?
Hoofdrollen in deze nieuwe slechts vier afleveringen tellende serie worden gespeeld door Sean Bean (Games of Thrones), John Bishop, Robert Sheehan, Sheridan Smith, Anne-Marie Duff, Olivia Colman en Joe Dempsie

‘Vier’ is het nieuwe ‘zes’
Jammer hoor dat er slechts vier afleveringen komen. De vorige serie telde er nog zes. Vier lijkt overigens het nieuwe streefgetal voor BBC-series. Ook serie twee van Prisoner’s Wives (momenteel in productie) en serie twee van The Syndicate (voorjaar 2013) tellen namelijk voortaan vier in plaats van zes afleveringen.

1476599-low_res-accusedWat maakt de serie zo bijzonder?
There for the Grace of God go I’ zeggen de Engelsen. Het zal jóu maar overkomen. Alle verhalen in Accused zijn stuk voor stuk herkenbaar en indrukwekkend. Je leeft intens mee met de hoofdpersonages en sluit soms ongewild een verbond met de dader(s) of hoofdperso(o)n(en).

Trouwens
Serie 1 is in Nederland op dvd verschenen. De dvd-box kreeg dit jaar vier sterren in de rubriek Kijk en huiver (de crimeseries van het jaar in Nederland en het buitenland) in de Detective en Thrillergids van Vrij Nederland. Het is mij een raadsel waarom zulke goede, tot nadenken stemmende tv-drama’s niet worden uitgezonden door de Nederlandse en Vlaamse omroep.

Te zien?
Accused wordt elke dinsdag uitgezonden op BBC ONE, telkens om 22.00 uur vanaf 14 augustus.

Bekijk hier alvast de BBC ONE trailer, waarin ook de volgende andere nieuwe series aan bod komen:
Hunted (starring Melissa George)
Good Cop (starring Warren Brown and Stephen Graham)
Shetland (starring Douglas Henshall)
Ripper Street (starring Matthew Macfadyen and Jerome Flynn)
– The Secret of Crickley Hall (starring Suranne Jones, Tom Ellis and Donald Sumpter)

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Lang wachten op Accused wordt beloond".