RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
18/11 2010

3x niet te missen 20 tot en met 26 november 2010

MIRANDA_closeMiranda, Diana en Jimmy. Zij bepalen de drie keuzes deze week van de Britse tv-programma’s die je zeker niet mag missen. (Copyright foto: BBC)

BB228051@MIRANDA1) MIRANDA, maandag 22 november 2130 uur BBC TWO
Ook zo nieuwsgierig wat mensen zouden zeggen op jouw begrafenis? …Je bent niet de enige. Ook comediënne Miranda Hart piekert zich er suf over, zoals blijkt uit de tweede aflevering uit de nieuwe zesdelige comedyreeks, getiteld Before I Die.
Na de pijnlijke voorvallen van vorige week begint Miranda steeds meer na te denken over haar eigen sterfelijkheid en vooral over haar begrafenis. Hoogste tijd voor het treffen van een aantal maatregelen.
Het blijft lachen om Miranda Hart, elke maandag (en in de herhaling dinsdag) op BBC TWO. Waarom de Publieke Omroep deze reeks niet als alternatief voor de zóveelste herhaling van Keeping Up Appearances presenteert, is me een raadsel. Echte TROS-serie, die helaas afgelopen zomer door de NPS werd uitgezonden op slechtbekeken Nederland 3.  (Copyright foto: BBC)

BB175606@BBC Radio 4 Presen2) MARK LAWSON MEETS… JIMMY MCGOVERN etcetera, zondag 21 november 22.00 uur BBC FOUR
Even zoeken misschien in je digitale tv-pakket, maar zondagavond is absoluut de moeite waard op BBC FOUR. De zender presenteert dan namelijk vanaf een uurtje of tien onze tijd drie programma’s van de gelouwerde Britse scenarioschrijver Jimmy McGovern.
…Jimmy wie? Jimmy McGovern, een van Engelands allerbeste scriptschrijvers, aan wiens pen onder anderen de detectivereeks Cracker, The Street en de nieuwe dramaserie Accused ontsproten.
Wat drijft deze in Liverpool geboren en getogen tv-schrijver, die afgelopen week zijn nek uitstak in de Radio Times door te beweren dat de alom geprezen HBO-dramaserie The Wire behoorlijk ‘overrated‘ is.
Waar haalt McGovern zijn inspiratie vandaan voor over het algemeen vrij rauwe en gewelddadige tv-drama’s?
En hoe kijkt hij aan tegen het huidige Britse tv-aanbod, en dan met name drama? Mark Lawson interviewt ‘m een uur lang.
Voorbeelden van McGoverns werk zijn te zien vanaf 23.00 uur. Eerst wordt een aflevering van The Street uitgezonden. Gevolgd om middernacht door Priest, een tv-film uit 1994 met Linus Roache, Robert Carlyle en Tom Wilkinson.
Voor fijnproevers misschien, maar liefhebbers van het betere Britse tv-drama kunnen echt niet om McGovern heen.
De man op de foto is overigens presentator Mark Lawson en niét Jimmy McGovern. …Dat je het even weet. (Copyright foto: BBC)

3) PANORAMA de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november, 00.00 uur BBC FOUR
Goede vooruitziende blik van die schemamakers van BBC FOUR. Amper een week nadat prins William en Kate Middleton bekend maakten dat ze in het voorjaar of zomer van 2011 in het huwelijksbootje zullen stappen, herhaalt de BBC het geruchtmakende interview uit november 1995 met Diana, Princess of Wales dat nu ineens weer enigszins actueel wordt. Aan Martin Bashir, inmiddels werkzaam voor NBC, vertelde ze dat haar echtgenoot haar reeds jaren bedroog met Camilla Parker-Bowles. Ook haar relatie met James Hewitt en haar gevecht met bulimia komen aan bod. Kijk hier voor een stukje uit het interview, afkomstig van YouTube.

Ook noemenswaardig deze week:
Het vervolg van de historische advocatenserie GARROW’S LAW – TALES FROM THE OLD BAILEY, zondag om 22.00 uur op BBC ONE. De afleveringen zijn overigens opzichzelfstaand dus mocht je het vorige week hebben gemist… no problem. Plus ook de tweede aflevering uit het vierde seizoen van ITV-detective LEWIS, met een gastoptreden van Warren ‘Dalziel’ Clarke, zaterdag 20.40 uur Canvas. En hoe onze eigen cabaretier Hans Teeuwen het er van af bracht ten aanzien van een Brits publiek, is zaterdagavond om 22.20 uur te zien op Nederland 3 in HANS TEEUWEN IN LONDEN.
Roahl Dahl-lezers kunnen maandagavond op BBC FOUR afstemmen waar IMAGINE… FANTASTIC MR DAHL wordt herhaald. En ACCUSED natuurlijk, maandag om 22.00 uur op BBC ONE (herhaling dinsdag 23.30 uur BBC FOUR).

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "3x niet te missen 20 tot en met 26 november 2010".