RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/03 2010

George Gently eindelijk thuis

GeorgeGentlyTerwijl de KRO woensdagavond 10 maart van start gaat met seizoen twee, zijn in Groot-Brittannië alweer de opnamen begonnen van seizoen drie van de BBC detective George Gently. Grote verandering met de voorgaande series is dat de opnamen nu eindelijk plaatsvinden in het gebied waar de verhalen zich afspelen, het noordoosten van England. (Foto copyright KRO)

Want hoe zat het de vorige seizoenen? Hoofdrolspelers Martin Shaw (inspecteur Gently) en Lee Ingleby (sergeant John Bacchus) moesten telkens naar Ierland verkassen. Dublin en omgeving bleken qua filmen goedkoper dan het rurale Northumberland, waar de verhalen rondom een detective in de jaren 60 eigenlijk zijn gesitueerd. Dit jaar doet de North East Content Fund een duit mee in het zakje. En dus kan George Gently gewoon in Durham worden opgenomen.

Het derde seizoen van George Gently bestaat slechts uit twee afleveringen. Ze spelen zich af tijdens het WK 1966, het jaar ook toen Engeland in de ban raakte van de Moors Murders en Harold Wilson aan het roer stond. Gently en Bacchus onderzoeken de moord op een academicus en gaan op pad in een gesloten dorpsgemeenschap.

Gastrollen in seizoen drie zijn weggelegd voor twee andere bekende ‘detectivegezichten’: Warren Clarke (Andy Dalziel uit Dalziel & Pascoe) en Sarah Lancashire (Rose uit Rose & Maloney). Het derde seizoen van George Gently is op zijn vroegst rond de herfst op de BBC te zien. KRO en Canvas volgen ongetwijfeld later.

Tot eind maart kan je bij de KRO op woensdagavond op Nederland 1 seizoen twee zien. Meer info: www.detectives.kro.nl

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "George Gently eindelijk thuis".