RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
2/11 2015

Het doek valt nu écht voor Lewis

CopyrightITVGlobal_LewisHet doek valt nu écht voor Lewis. De negende en de aller-allerlaatste serie is momenteel op ITV te zien. Met het slot What Lies Tangled komt de teller op 33 Lewis-verhalen, hetzelfde aantal afleveringen als voorganger Inspector Morse. (Copyright foto’s: ITV Global)

Lewis Oxford_Copyright ITVAfgelopen augustus was ik nog bij de opnamen in Oxford. Kevin Whately, zoals altijd goed-geluimd, vertelde toen nog hoe blij hij was met succes van de Morse-spin off in Nederland en Vlaanderen. Hij poseerde zelfs nog even ontspannen voor de foto. Ik heb zo’n vermoeden dat de beslissing dat dit het aller-allerlaatste seizoen zou worden toen nog niet was genomen. Maar… misschien hielden de heren het gewoon héél goed verborgen.

In het officiële ITV-persbericht staat dat Kevin Whately and Laurence Fox, tien jaar het ,,perfecte detective duo”,  besloten hebben er een punt achter te zetten.

I feel incredibly fortunate,’’ zegt Whately in het bericht, ,,to have shared a decade of fantastic worldwide success with Laurence and with the most brilliant crew, cast and production team anyone could wish for, and all that time with the loyal support of so many fans and of our backers ITV and  WGBH Boston.  Thanks everybody. What a ride it has been!

Het allerlaatste Lewis-verhaal heet ,,What Lies Tangled’’ en wordt in twee delen van 45 minuten geknipt, zoals in Engeland de laatste jaren gebruikelijk is. Iets wat de acteurs overigens niet echt toejuichten. Tijdens verschillende ontmoetingen gaven beide heren aan dat ze de voorkeur gaven aan de lange versie, zoals wij die hier in de Lage Landen voorgeschoteld krijgen.

In het allerlaatste Lewis-verhaal gaat een bombrief af. Het slachtoffer is een eminente wiskundige, die bekend staat als een vrouwengek. Lewis en Hathaway worden naar de plaats delict geroepen en gaan op onderzoek uit.

CopyrightITV Global_LewisVoor Lewis is dit overigens niet zomaar een zaak, lezen we in het begeleidende persbericht. Het onderzoek speelt zich net af vóórdat hij voor zes maanden naar Nieuw-Zeeland wil vertrekken met vriendin en pathologe Laura Hobson. Lewis is bang dat zijn geplande reis niet in goede aarde valt bij de nieuwe chef CD Moody en dat hij daarom waarschijnlijk niet meer zal worden teruggevraagd als adviseur. Vandaar dat de ex-inspecteur alles op alles zet om niet alleen bijtijds de moordenaar in de boeien te slaan, maar ook zijn carrière en relatie te redden.

Het allerlaatste optreden van Lewis en Hathaway is in Engeland te zien op 10 november. Wanneer de reeks hier zal zijn te zien, is nog niet bekend. Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Het doek valt nu écht voor Lewis".