RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
26/03 2010

ITV doekt The Bill op

Na 26 jaar komt een einde aan de Britse politieserie The Bill, hier vooral bekend van de uitzendingen op de Vlaamse televisiezender Eén. De lotgevallen van de bobby’s van het fictieve Londense politiebureau Sun Hill worden niet meer vervolgd.
The Bill volgt in de voetsporen van Blue Murder, waarvoor een paar weken geleden het doek al viel. Het aflopen van The Bill is opmerkelijk gezien het een van Engelands langstlopende politieseries is.
Een verklaring voor het ITV-besluit zit ‘m in de teruglopende kijkcijfers en ITV’s plannen om zich meer te concentreren op nieuwe reeksen zoals Above Suspicion, Collision en Whitechapel.

The Bill toont de dagelijkse belevenissen van de mannen en vrouwen van een doorsnee politiebureau in de Britse hoofdstad. Het is het eeuwige gevecht tegen de misdaad, variërend van een spectaculair straatgevecht tot inbraak met geweld in een huis van een oud vrouwje.

Afgelopen zomer werden de tweewekelijkse afleveringen samengevoegd tot één uitzending van een uur. Ook werd het programma voortaan na negen uur  ‘s avonds uitgezonden zodat de plots wat heftiger en gewelddadiger konden worden. Maar het heeft niet mogen baten. The Bill legde het meerdere malen af tegen politieseries zoals New Tricks en verloor in korte tijd meer dan een miljoen kijkers.

De KRO bracht The Bill in 1989 op de buis in Nederland. Daarna bewerkte de VARA een aantal scripts voor Bureau Kruislaan. The Bill kwam in zijn oorspronkelijke versie in juni 2002 terug op de Nederlandse tv, nu bij de AVRO, maar bleek slechts een matig succes. Sindsdien hebben Nederlandse kijkers ‘s zomers naar de Vlaamse zender Eén moeten uitwijken.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "ITV doekt The Bill op".