RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
6/01 2017

Seriemoordenaar actief in Happy Valley?

Happy Valley 2 _Copyright BBC,,It quickly spirals out of control’’, ,,Something wicked comes this way’’ en ,,Tommy is still a psycho’’. De koppen boven de artikelen in de Britse pers naar aanleiding van de start van seizoen twee logen er niet om. Kijkers die de tweede serie van Happy Valley de afgelopen periode hebben gemist op BBC FIRST kunnen vanaf zaterdagavond terecht bij de KRO-NCRV. (Copyright foto’s: BBC)

Om wie gaat het ook alweer in Happy Valley?

Hoofdpersonage in Happy Valley is nog altijd de alleenstaande politievrouw Catherine Cawood. Door zichzelf vorig seizoen in de openingsminuten omschreven als: ,,Ik ben Catherine, 47, gescheiden, woon met mijn zus Clare die aan het afkicken is. Ik heb twee kinderen, een is dood, de ander praat niet meer met me en een kleinzoon.”

Happy Valley 2 _Copyright BBCWat gebeurde er ook alweer?

Vorig seizoen was Catherine er na een lang kat- en muisspel eindelijk in geslaagd psychopaat Tommy Lee Royce weer achter slot en grendel te krijgen; een uiterst gevaarlijke misdadiger die mede-verantwoordelijk was geweest voor de ontvoering van de dochter van zakenman Nevison Gallagher en aan het slot van het seizoen haar kleinzoon Ryan dreigde te vermoorden. Lee Royce had ook een belangrijk aandeel gehad in de zelfmoord van Catherine’s dochter, enkele jaren vóór de start van de serie.

Tipje van de sluier?

Seizoen twee speelt zich exact anderhalf jaar later af. Catherine’s kleinzoon Ryan is uiteindelijk toch redelijk onbeschadigd uit de traumatische gebeurtenissen van het vorige seizoen gekomen. Tommy zit nog altijd in de gevangenis en niets wijst erop dat hij nog ooit vrijgelaten zal worden.

Happy Valley 2_Copyright BBCMaar dan…

Maar dan komt Catherine’s wereld weer volledig op zijn kop te staan als in een oude garage het lichaam van een bekende wordt gevonden, dat in verre staat van ontbinding verkeert. Er zijn aanwijzingen dat de dader meerdere misdrijven op zijn naam heeft staan. Naarmate de reeks vordert wordt duidelijk dat er een seriemoordenaar rondwaart in de Calder Valley…

Happy Valley 2_Copyright BBCWie spelen de belangrijkste hoofdrollen?

Naast de terugkerende acteurs Sarah Lancashire, James Norton en Siobhan Finneran draven onder anderen Downton Abbey’s Kevin Doyle, Scott & Bailey’s Amelia Bullmore en Cucumber’s Julie Hesmondhaigh op. Ook Mr Selfridge’s Katherine Kelly is van de partij, evenals Harry Potter’s Shirley Henderson en Con O’Neill.

CopyrightBBC_HappyValleyWat schrijven de kritieken?
,,One of TV’s most tense dramas’’ aldus TV Times, die de eerste aflevering maar liefst vijf-van-de-vijf sterren geeft. ,,Sally Wainwright throws us, with such skill, headfirst into horror,’’ schrijft Alison Graham op haar beurt in de Radio Times. En: ,,This is brilliant television, startling and real, and in Catherine, Sarah Lancashire and Wainwright have given us a magnificent TV hero. She makes us feel safe and in return we want to protect her. It’s so good to see her again.”

Plus

,,A host of new cast members are excellent,’’ noteert Total TV Guide. ,,Especially a chilling Amelia Bullmore as every man’s nightmare. You won’t be disappointed.”Te zien?

Happy Valley
wordt vanaf 7 januari elke zaterdag om 22.35  uur uitgezonden bij de KRO-NCRV op NPO2.

Bekijk intussen hieronder alvast enkele nieuwe trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Seriemoordenaar actief in Happy Valley?".