RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/10 2016

Hoe goed ken je je collega’s werkelijk? Tweede seizoen Ordinary Lies begint

Ordinary Lies_Copyright BBCLeugentjes om bestwil met enórm verstrekkende gevolgen. Daar gaat het allemaal opnieuw om in de Britse dramaserie Ordinary Lies, waarvan 18 oktober een tweede seizoen van start gaat op BBC ONE. Opnieuw verplaatsen we ons naar de dagelijkse werkvloer waar collega’s voor elkaar soms verschrikkelijke of gênante geheimen achterhouden, ook al zien ze elkaar dag in dag uit. (Copyright foto’s: BBC)

Ordinary Lies 2 Copyright BBCElk mens heeft wel iets dat hij of zij liever niet deelt met anderen, en al helemáál niet met collega’s. Een merkwaardige gewoonte, iets waarin je onhandig bent of een geheime affaire. En dan te bedenken dat je elkaar elke dag treft aan het bureau, het koffiezetapparaat of de kopieermachine.

Dat soort ”geheimen” zijn opnieuw het uitgangspunt van het tweede seizoen van het relatiedrama Ordinary Lies, waarbij de leugens en smoezen ten behoeve van het bereiken van een zo groot mogelijk dramatisch effect totáál uit de hand lopen.

Ordinary Lies 2 Copyright BBC Angela GriffinWaar zijn de collega’s van de autosalon gebleven?
Om zijn drama geloofwaardig te houden heeft de schrijver en bedenker van Ordinary Lies, Danny Brocklehurst, de setting van dit tweede seizoen verplaatst van een autosalon naar een call centre. Immers, hoeveel méér geheimen zouden de personages uit de vorige reeks nóg voor elkaar te verbergen weten te houden? Het moet niet de spuigaten uitlopen.

Wat te verwachten?
Vandaar dat we dinsdagavond kennis kunnen maken met een man die stiekem zijn familie bespioneert met een verborgen camera en stuit op een aantal wel héél onverwachte dingen. Later in de reeks zien we een vrouw die liegt op haar Facebook-pagina met desastreuze gevolgen voor haar relatie. En een manager die langetijd een groot geheim heeft verzwegen kan dat niet langer meer stilhouden.


Ordinary Lies 2 _Copyright BBCWie doen er mee?

Hoofdrollen in dit nieuwe seizoen worden gespeeld door Joel Fry, Matt Di Angelo, Angela Griffin, Kimberley Nixon, Con O’Neill en Rebekah Staton. Con O’Neill ken je uit Happy Valley 2 terwijl Angela Griffin onlangs nog te zien was in het allerlaatste seizoen van de detectiveserie Lewis.

Ordinary Lies 2 Copyright BBCWaar haalt ie het vandaan?
Inspiratie vond Brocklehurst, die o.a. ook tekent voor de dramaserie The Five samen met Harlan Coben, in verhalen van vrienden en nieuwsberichtjes in de krant.

Ordinary Lies 2 Copyright BBCKan ik weleens een aflevering overslaan?
Net als vorig seizoen kunnen de diverse delen uit seizoen 2 allemaal op zichzelf bekeken worden, ofschoon er wel een onderlinge lijn is (dankzij kleine hints en aanwijzingen die verwijzen naar een groter verband).

Meer weten?
Lees hier meer over seizoen 1 dat regelmatig herhaald wordt op BBC First.

Alvast kijken?
En bekijk hieronder straks alvast de trailers van seizoen 2.

Echt kijken?
Ordinary Lies II wordt vanaf 18 oktober elke dinsdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

Net bekend:
Ordinary Lies seizoen 2
gaat op dinsdag 1 november om 21:00 uur in première op BBC First

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Hoe goed ken je je collega’s werkelijk? Tweede seizoen Ordinary Lies begint".