RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
8/05 2017

Start laatste seizoen Britse misdaadserie Broadchurch zondag op RTL4

Weliswaar hun laatste, maar daardoor niet minder shockerende zaak. Dat wacht David Tennant en Olivia Colman zondag in hun rollen van politiemensen Alec Hardy en Ellie Miller aan de kust van Dorset. RTL4 gaat 14 mei van start met het derde en allerlaatste seizoen van Broadchurch. (Copyright foto’s: Endemol Shine Group).

Wat was Broadchurch ook alweer?
Een regelrechte tv-hit. Dat was seizoen 1 van Broadchurch, uitgezonden in het voorjaar van 2013 op ITV en daarna ook op RTL4. Het onderzoek naar de dood van de jonge scholier Danny Latimer hield miljoenen kijkers acht weken lang aan de buis gekluisterd.

Dader?
Groot was de shock – let op SPOILER! – toen Joe Miller, de echtgenote van Ellie, als de dader uit de bus kwam. Seizoen 2 sloeg vervolgens een beetje de plank mis. Omdat men eigenlijk voortborduurde op seizoen 1 en via een aantal zijwegen een andere zaak erbij haalde, de zogenaamde Sandbrook-case.

Wat te verwachten?
Seizoen drie pikt de draad drie jaar later op. Hardy en Miller bundelen hun krachten om de aanval op winkeleigenaresse Trish Wintermantel te onderzoeken. Trish is op brute wijze verkracht. Van de dader ontbreekt elk spoor. Kunnen Hardy en Miller hem op tijd arresteren voordat hij opnieuw toeslaat?

Rolbezetting?
Naast Olivia Colman, David Tennant doen dit seizoen onder anderen Lenny Henry, Sarah Parish, Mark Bazeley en Julie Hensmindhalgh mee. Oude getrouwen Jodie Whittaker, Andrew Buchan en Arthur Darvill zijn ook weer van de partij.

Te zien?
Het derde seizoen van Broadchurch wordt vanaf 14 mei elke zondag rond 22.30 uur uitgezonden op RTL4. Seizoen 1 en 2 staan inmiddels op Netflix. Just Entertainment bracht beide seizoenen op dvd uit.

Bekijk hieronder alvast de trailer, een recap van de vorige seizoenen (let op spoilers) én enkele interviews.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Start laatste seizoen Britse misdaadserie Broadchurch zondag op RTL4".