RSS
 • Years and Years
 • Detectivemaand 2019
 • Gentleman Jack
 • Summer of Rockets
 • Mum
 • Endeavour
 • Cold Feet
 • The Bodyguard
ARTIKEL 0 reacties
18/09 2016

Vijfde seizoen DCI Banks vanaf donderdag op BBC First

DCI Banks_Copyright BBCWNog niet eens afgerond op de Britse commerciële zender ITV schotelt BBC First vanaf donderdag het vijfde seizoen voor van de detectiveserie DCI Banks, bij ons door de KRO-NCRV uitgezonden als Inspector Banks. Stephen Tompkinson kruipt opnieuw in de rol van de obsessieve inspecteur Alan Banks die met zijn twee vrouwelijke secondanten Annie en Helen voor een aantal gruwelijke misdrijven komt te staan. (Copyright foto’s: BBC Worldwide)

DCI Banks-III_CopyrightBBC-KROWat te verwachten?

De verdachte dood van een docent en zijn pupil, een kidnap en moord binnen de Chinese gemeenschap van Leeds en een drama dicht bij huis. In tegenstelling tot vorige seizoenen loopt in deze vijfde reeks een rode draad door het verhaal, namelijk de jacht op de gewetenloze en schijnbaar onaantastbare crimineel Steve Richards.

Hoofdrollen?

Naast Stephen Tompkinson als Banks, Andrea Lowe als brigadier Cabbot en Caroline Catz als Morton zijn dit nieuwe seizoen belangrijke rollen weggelegd voor Samuel Anderson, Shaun Dooley en Shaun Dingwall.

Kritieken

,,There is a real energy about this opening episode,’’ schreef de TV Times die de premiere-aflevering 4 sterren gaf. ,,And Stephen Tompkinson is on top form as the grumbing Banks.””

DCI BanksNota bene

Dit vijfde seizoen is nóg niet te zien geweest bij de KRO-NCRV of VRT. Herhalingen van een vorig seizoen worden op zaterdagavond laat vervolgd op NPO1.

Opvallend

BBC First zendt de afleveringen van DCI Banks net als ITV  telkens uit in twee delen van 60 minuten, waardoor de kijker in tegenstelling tot bij de NPO en VRT een week moet wachten op het vervolg.

Bekijk hieronder alvast de trailer én een interview van ITV met Andrea Lowe (Cabbot).

Te zien?

DCI Banks wordt vanaf 22 september elke donderdag om 21.00 uur uitgezonden op BBC First. Bekijk hier het uitzendschema voor de herhalingen.

Deel dit artikel...

 1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

  Er zijn nog geen reacties op artikel "Vijfde seizoen DCI Banks vanaf donderdag op BBC First".