RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
5/09 2019

Vijfde en laatste seizoen misdaadserie DCI Banks vanaf vrijdag op Eén

DCI Banks_Copyright BBCWHerkansing voor DCI Banks-kijkers die het vijfde en laatste seizoen tot nog toe hebben gemist. De Vlaamse zender Eén laat Stephen Tompkinson vrijdag opnieuw aantreden als de obsessieve inspecteur Alan Banks. Samen met Annie en Helen, zijn twee vrouwelijke secondanten, komt hij weer voor een aantal gruwelijke misdrijven te staan. (Copyright foto’s: BBC Studios)

Wat te verwachten?

De verdachte dood van een docent en zijn pupil, een kidnap en moord binnen de Chinese gemeenschap van Leeds en een drama dicht bij huis. In tegenstelling tot vorige seizoenen loopt in deze vijfde reeks een rode draad door het verhaal, namelijk de jacht op de gewetenloze en schijnbaar onaantastbare crimineel Steve Richards.

Hoofdrollen?

Naast Stephen Tompkinson als Banks, Andrea Lowe als brigadier Cabbot en Caroline Catz als Morton zijn dit seizoen belangrijke rollen weggelegd voor Samuel Anderson, Shaun Dooley en Shaun Dingwall.

Kritieken

,,There is a real energy about this opening episode,’’ schreef de TV Times die de premiere-aflevering 4 sterren gaf. ,,And Stephen Tompkinson is on top form as the grumbing Banks.””

DCI BanksNota bene

Dit vijfde en laatste seizoen is inmiddels al te geweest bij de KRO-NCRV en op BBC FIRST. Plannen om de reeks te vervolgen zijn er niet.

Bekijk hieronder alvast de trailer én een interview van ITV met Andrea Lowe (Cabbot).

Te zien?

DCI Banks wordt vanaf 6 september elke vrijdag om 20.35 uur uitgezonden op Eén.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vijfde en laatste seizoen misdaadserie DCI Banks vanaf vrijdag op Eén".