RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
5/10 2013

Met de vlam in de pijp in nieuwe BBC-dramaserie

4686795-low_res-truckersMet de vlam in de pijp zong Henk Wijngaard halverwege de jaren zeventig. En hoewel de vrachtwagenchauffeurs uit de nieuwe BBC-dramaserie Truckers niet metéén ook net als Henk ‘’door de Brennerpas’’ zullen scheuren, kun je er van op aan dat de wegen van Brits drama de komende vijf weken weer heel wat onverwachte hoeken en bochten zullen nemen. (Copyright foto’s: BBC, All3Media)

Wat is Truckers?
Truckers is een vijfdelige tragikomische dramaserie uit de pen van William Ivory. Centraal staat een groepje vrachtwagenchauffeurs werkzaam voor een klein bedrijfje in Nottingham. Uren, dagen, weken zitten ze soms achter het stuur. Doodeenzaam en ver van huis, familie en vrienden.
Een van hen is net gescheiden, terwijl een ander een lumineus plan bedenkt om de productiviteit op te voeren. Dat wordt niet door iederéén op prijs gesteld.CopyrightBBC_All3MediaTruckers2

Wie spelen de hoofdrollen?
De rol van de pas gescheiden Malachi wordt gespeeld door Stephen Tompkinson, bij detectiveliefhebbers beter bekend als Inspector Banks uit de KRO-detective DCI Banks.

John Dagleish, Barry in Beaver Falls, speelt de rol van nieuwe manager Martin terwijl Ashley Walters (bekend van Inside Men) voor de rol van Steven tekent. Verder doen mee Harry Treadaway en Sian Breckin (Hollyoaks)CopyrightBBC_All3MediaTruckers1

Bijzonder want?
Een dramaserie over vrachtwagenchauffeurs hebben we nog niet gezien. Truckers vertelt over de eenzaamheid van het moderne bestaan, gezien door de ogen van zes verschillende personages. Gewone mensen die voor buitengewone situaties worden geplaatst.

Truckers komt van hetzelfde producthuis als de BBC-detectiveserie Inspector George Gently, namelijk Company Pictures.CopyrightBBC-All3media_truckers

Minder…
Het drama is misschien wel erg ‘lokaal’, waardoor mensen die niet zo bekend zijn met de typisch Noord Engelse humor zich een beetje buitengesloten zullen voelen. De cast is ook nauwelijks bekend hier, behalve Stephen Tompkinson. Echt grote toneelnamen zitten er helaas niet tussen.

Welke afslag te nemen?
Gewoon elke donderdag om 22.00 uur inschakelen op BBC ONE, vanaf 10 oktober. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Met de vlam in de pijp in nieuwe BBC-dramaserie".