RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
18/05 2010

Nieuwe tv-rol voor David Jason

TouchofFrost2A Touch of Frost-kijkers die vreesden dat Sir David Jason net als zijn personage uit de succesvolle detectiveserie zijn ‘acteerhoedje’ voorgoed aan de kapstok zou hangen, kunnen opgelucht ademhalen. De inmiddels 70-jarige acteur staat in de startblokken voor een hoofdrol in het eigentijdse ITV-familiedrama Come Rain Come Shine, waarvan volgende maand al de opnamen beginnen. (Foto copyright: ITV Global).

Sir David Jason kruipt in de huid van de voormalige havenarbeider Don, wiens vrouw en kinderen alles voor ‘m betekenen. Zijn personage is getrouwd met Dora, een rol van Alison Steadman (bekend van o.a. Fat Friends en Gavin & Stacey). Het bejaarde echtpaar heeft twee volwassen kinderen, David en Joanne, gespeeld door Shaun Evans (George Gently, Teachers) en Kellie Bright (Jericho).
Vooral op David is Don trots. David woont met zijn elegante vrouw Christina en hun kind Cameron in een chique buitenwijk. Bentleys en andere dure wagens bepalen het straatbeeld. David leeft het zogenaamde ‘high life’ en begeeft zich in kringen die vrij ver zijn verwijderd van zijn ‘working class roots’. Al snel blijkt echter dat het allemaal schone schijn is. David kan namelijk nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Don wil eerst niet inzien dat zijn zoon een ideaalbeeld voorwendt. Dora daarentegen is realistischer en stelt veel meer vragen bij haar zoons weelderige levensstijl. Vanzelfsprekend lopen de spanningen hoog op in Come Rain Come Shine, dat het belang van familiebanden onderstreept en laat zien wat er gebeurt als mensen dreigen werkelijk álles te verliezen.

Come Rain Come Shine is Sir Davis eerste tv-drama sinds hij vorige maand de detectiveserie A Touch of Frost voorgoed vaarwel zei. Zowel de KRO als Canvas moeten de dubbele slotaflevering nog programmeren.
Het is ook de eerste keer sinds langetijd dat Sir David zal spreken met een Cockney-accent. Hij is daar altijd een beetje huiverig voor geweest vanwege die ándere Cockney die hem zo beroemd maakte: Del Boy uit de BBC-comedy Only Fools & Horses.

Nog niet bekend is of ook een van de Nederlandse of Vlaamse omroepen  Come Rain Come Shine gaat uitzenden.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe tv-rol voor David Jason".