RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/09 2016

Allerlaatste Mr Selfridge vanavond op NPO2

Mr Selfridge_ITV GlobalVanavond is het zover. Na veertig afleveringen en vier seizoenen zet Mr Selfridge er een punt achter. De KRO-NCRV zendt de allerlaatste aflevering uit van de kostuumreeks over de Amerikaanse warenhuispionier Harry Gordon Selfridge (1856-1947), gespeeld door Jeremy Piven. (Copyright foto: ITV Global)

De vorige aflevering eindigde met de shockerende zelfmoord van Harry’s zakenpartner Jimmy Dillon. Harry en Lady Mae kwamen op gespannen voet te staan, want de warenhuiseigenaar begrijpt maar niet dat Mae hem geen deelgenoot heeft gemaakt van haar wantrouwen jegens Dillon.

Selfridge_COpyright ITV GlobalMr Selfridge_Copyright ITV Global

Miss Mardle had na rijp beraad weer besloten om opnieuw te gaan werken voor het warenhuis en Freddy wist op fraaie wijze Meryls hart te veroveren.

En nu?
De allerlaatste aflevering pakt de draad een week op na Jimmy’s dood. De kranten staan bol met berichten over diens overlijden. Er wordt intussen volop geroddeld over Harry’s financiële situatie , exact drie dagen voor de viering van de twintigste verjaardag van het warenhuis…

Mr Selfridge_ITV GlobalAl met al…
Mr Selfridge was een ambitieuze dramaserie, sterk in kwaliteit wisselend. Met name het tweede en derde seizoen vielen wat tegen. Seizoen vier daarentegen pakte echter weer netjes de draad op. Met name de verhaallijnen over de gespannen relatie tussen Kitty en Frank Edwards en het verdriet rondom de ernstig zieke Mr Grove hakten er bij deze kijker flink in.

Terugkijken?
S
eizoenen 1 tot en met 3 zijn overigens terug te kijken op Netflix.

Lees hier , hier en hier enkele artikelen die ik over de reeks heb geschreven.

Opvolger?

Victoria met in de hoofdrol Jenna Coleman. Over het turbulente leven van Queen Victoria. Uitzenddatum ergens in 2017.

Bekijk hieronder enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Allerlaatste Mr Selfridge vanavond op NPO2".