RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/07 2016

Driedelige miniserie The Secret Agent naar de klassieker van Joseph Conrad

Copyright BBC_The Secret Agent_algemeenWerk aan de winkel voor de Russische spion Adolf Verloc zondagavond in de eerste aflevering van de nieuwe driedelige BBC-bewerking van Joseph Conrads The Secret Agent. De Victoriaanse winkereigenaar wordt gevraagd een terroristische aanslag te plegen op de Greenwich Observatory zodat de Britten de schuld zullen geven aan groepje anarchisten. Maar… of Verloc dat nou wel écht wil gaan doen? (Copyright foto’s: BBC)

BBC ONE-kijkers maken zondagavond een reisje terug in de tijd naar het jaar 1894, een tijd van politieke onrust en veel geweld. Plaats van handeling is het winkeltje in Soho van geheim agent Adolf Verloc, die door de Russische ambassade wordt betaald om een anarchistische cel te bespioneren waar hij zelf deel van maakt.

Copyright BBC_The Secret Agent_Wanneer de nieuwe leider van de ambassade hem opdraagt een grote terroristische aanslag te plegen twijfelt Verloc. Maar ja, véél keuze heeft hij niet. De opdracht niét aanvaarden betekent dat Verlocs ware identiteit zal worden onthuld. Om over zijn dreigende financiële ondergang nog maar te zwijgen. En dan raken ook nog eens zijn vrouw Winnie en haar broer Stevie betrokken…. Wat zal Verloc doén?

Copyright BBC_The Secret AgentHoofdrollen?
Hoofdrollen in deze nieuwe tv-bewerking naar de gelijknamige klassieker van Joseph Conrad (1857-1924) worden gespeeld door Toby Jones (bekend van Captain America en Capital), Line of Duty’s Vicky McClure en Ian Hart.

Copyright BBC_The Secret Agent_Voorts zie je onder anderen Stephen Graham, Tom Goodman-Hill en George Costigan. Het scenario is van Tony Marchant, bekend van Holding On en een tv-bewerking van Great Expectations.

,,This drama is edgy and absorbing’’ aldus de Radio Times. ,,Not least thanks to the central performance pf Toby Jones as Verloc’’.

Niet voor het eerst
Deze driedelige tv-serie is niet de éérste BBC-bewerking naar de roman van Conrad. Enkele jaren geleden speelde David Suchet de rol van Verloc in een drie uur durende dramaserie van Dusty Hughes. Daarin doen ook Patrick Malahide, Cheryl Campbell, Peter Capaldi en wijlen Warren Clarke mee. De serie is in Nederland in 2012 op dvd uitgebracht door Just Entertainment.

Bekijk hieronder alvast de trailer van de nieuwe BBC-reeks. En enkele fragmenten uit de eerdere BBC-bewerking.

Te zien?

The Secret Agent wordt vanaf 17 juli drie zondagen achter elkaar om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Driedelige miniserie The Secret Agent naar de klassieker van Joseph Conrad".