RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/10 2011

Thekla Reuten schittert vanaf donderdag in BBC-miniserie Hidden

617234-hiddenOnze eigen Nederlandse actrice Thekla Reuten schittert vanaf deze week in de nieuwe BBC-miniserie Hidden. Lees hier alvast alles wat je moet weten over de vierdelige conspiracy thriller, die vanaf 6 oktober elke donderdag te zien is op BBC ONE. (Copyright foto’s:  BBC/Origin Pictures,Steffan Hill)
Wat is Hidden?
Hidden, eerder bekend onder de werktitel Undisclosed, is een vierdelige dramaserie uit de pen van Ronan Bennett over een jurist die wordt achtervolgd door zijn criminele verleden. Het ziet er naar uit dat deze Harry Venn het slachtoffer is van een complot, maar met welk doel?

609860-hiddenWie spelen de hoofdrollen?
Harry Venn wordt gespeeld door Philip Glenister, die je vast kent van Life on Mars, Ashes to Ashes en Cranford. Zijn tegenspeelster in Hidden wordt vertolkt door de Nederlandse actrice Thekla Reuten, die de rol van advocate Gina Hawkes voor haar rekening neemt. Haar personage zoekt contact met Harry om een alibi te regelen voor haar cliënt Joe Collins, een oude bekende van hem.

Wie doen er nog meer mee?
Naast Philip Glenister en Thekla Reuten bestaat de cast uit Anna Chancellor (Spooks), Mark Powley (Life of Riley, Doctors), Mark Flitton en Richard Dormer (Justice). En op de foto heb je vast Hercule Poirot-acteur David Suchet al herkend. Hij speelt Sir Nigel Fountain.

636392-hiddenKen ik de schrijver ergens van?
Scenarist Ronan Bennett was ook verantwoordelijk voor de miniserie Ten Days to War en The Hamburg Cell. De VPRO zond in mei 2003 zijn controversiële miniserie Fields of Gold uit over genetische manipulatie. Twee maanden daarvoor was bij de NCRV zijn kostuumdrama Rebel Heart te zien. Deze miniserie over de gewelddadige Ierse onafhankelijkheidsstrijd betekende de doorbraak van acteur James D’Arcy.

Wanneer te zien?
Hidden vult het donderdagavond-timeslot dat tot voor kort door Torchwood werd beheerst. De serie is de hele maand oktober lang elke donderdag te zien om 22.00 uur op BBC ONE.

Promo
Bekijk hier alvast een héél kort stukje van de officiële promo (courtesy of YouTube, copyright BBC)

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Thekla Reuten schittert vanaf donderdag in BBC-miniserie Hidden".