RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
4/01 2017

Taboo, nieuwe avonturenserie van o.a. Ridley Scott met Tom Hardy op BBC ONE

Taboo-Copyright BBC FX NetworksMoord, bedrog en verraad. Daar gaat het allemaal om in de nieuwe historische avonturenserie Taboo, vanaf 7 januari elke zaterdag op BBC ONE rond 22.15 uur. Denk ,,Sharpe’’, denk ,,Poldark’’ maar dan nét even anders. (Copyright foto’s BBC en FX Networks)

Avonturier James Delaney keert na langetijd huiswaarts met maar één doel voor ogen: de dood van zijn vader wreken. Met veertien gestolen diamanten op zak, een volgeschilderd torso en een ondefinieerbare woede zet hij voet aan land. Vast van zins zich door niets en niemand een strobreed in de weg te laten leggen…

Copyright BBC_TabooMaar… overal loeren vijanden, schurken en andere duivels. Mensen die dachten dat hij allang geleden was overleden: stomverbaasd zien ze dat Delaney de erfenis van zijn vader, een steenrijke scheepsbouwer, alsnog komt opeisen.

Taboo-Copyright BBC FX NetworksHet bevalt zijn concurrenten allerminst dat Delaney terug is. Vandaar dat hij heel wat halsbrekende toeren moet uithalen om zijn hachje te redden.

Eigenaar van dat afgetrainde lichaam uit de promo is  Tom Hardy, op het witte doek onder anderen bekend van The Revenant en Mad Max Fury Road. Op televisie was hij te zien in Peaky Blinders en de miniserie Wuthering Heights.

De serie is een coproductie tussen de BBC en FX in de Verenigde Staten. Daar gaat Taboo 10 januari van start nadat de BBC de wereldpremière heeft gehad.

Taboo_Copyright BBC FX NetworksNaast Hardy doen Oona Chaplin, Michael Kelly en Jonathan Pryce mee. Fans van de Britse misdaadserie Trial & Retribution zullen in het personage Brane ongetwijfeld de Schotse acteur David Hayman herkennen. Jarenlang speelde hij de rol van inspecteur Walker in de door Lynda La Plante gepende crimserie.

Acht afleveringen staan op het programma. Twee Scandinavische regisseurs tekenen voor de regie, waaronder één die  The Killing deed.

Taboo_Copyright BBC FX NetworksEn niemand minder dan Ridley Scott staat aan het roer, samen met de bedenkers van Taboo, Steven Knight en Tom Hardy’s bloedeigen vader Chips (ja… zo heet hij echt!).

Taboo_Copyright BBC FX NetworksSteven Knight omschrijft de ,,East India Company” als een historische mix van de CIA, de NSA en de ,,biggest, baddest multinational corporation” van deze aardbol. Dat belooft wat.

Opnamen vonden al vorige winter plaats in Londen, en het ligt in de lijn der verwachting dat de camera’s alweer héél snel zullen gaan draaien voor het vervolg.

Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Te zien?
Taboo wordt vanaf 7 januari elke zaterdag rond 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE. De eerste aflevering staat geprogrammeerd voor 22.15 uur.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Taboo, nieuwe avonturenserie van o.a. Ridley Scott met Tom Hardy op BBC ONE".