RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
18/06 2015

Tennison, de jonge jaren van politievrouw Jane Tennison

Prime suspectDe jonge jaren van politievrouw Jane Tennison. Haar eerste schreden op het pad van de misdaadbestrijding begin jaren zeventig. Daarover gaat Tennison, de zesdelige zogeheten prequel van Prime Suspect, die later dit jaar in productie zal gaan. (Copyright foto’s: ITV Global)

Gevierd misdaadschrijfster Lynda La Plante verzorgt eigenhandig de bewerking van haar in september te verschijnen misdaadroman Tennison tot een zesdelige dramaserie. Tennison wordt in Engeland verwacht in het voorjaar van 2016 wanneer het precies 25 jaar geleden is dat de allereerste Prime Suspect op ITV werd uitgezonden. Die serie betekende de internationale doorbraak van Helen Mirren én van La Plante die later onder anderen de reeksen Trial & retribution (zie foto), The Commander en Above Suspicion creëerde.

Trial&Retribution_CopyirghtITVGlobalTennison speelt zich af in 1970 in de Londense wijk Hackney op een moment dat het voor de Metropolitan Police nog helemaal niet zo gebruikelijk is om vrouwen in dienst te nemen. We maken kennis met de 22-jarige Jane, die als zogeheten probationary officer werkzaam is. Ze moet zich sterk zien te houden temidden van chauvinistische mannelijke collega’s, die het niet altijd even nauw nemen met de regels en de wet soms aan hun laars lappen.

Jane wordt meteen in het diepe gegooid wanneer ze het onderzoek moet doen naar een brute moord en op het spoor komt van een gewelddadige misdadigersbende.

Wie de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe reeks is nog niet bekend. Talloze namen doen de ronde, maar het ligt in de lijn der verwachting dat een geheel onbekende actrice voor de hoofdrol wordt gevraagd, zoals Lynda aangaf in eerdere interviews.

Bekijk hieronder alvast enkele hoogtepunten uit Prime Suspect, de serie die diende als uitgangspunt voor Tennison. Plus een interview met Lynda La Plante over haar boek dat in september bij Simon and Schuster zal verschijnen.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tennison, de jonge jaren van politievrouw Jane Tennison".