RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
22/01 2014

Aanstaande zaterdag Black Mirror-marathon op Nederland 2

Black Mirror The Entire History of YouIn de nacht van zaterdag op zondag kun je op Nederland 2 kijken naar het volledige eerste seizoen van Black Mirror. (Copyright foto’s: VPRO, Endemol)

Oorspronkelijk stond deze reeks gepland voor de late maandagavond, maar na amper één aflevering verdween de aankoopproductie helaas alweer uit de programmaschema’s.  Nu krijgt de kijker dus alsnog de kans de hele reeks te bekijken, in de nacht van 25 op 26 januari vanaf 00.25 uur.

The National Anthem (Nederland 2, rond 02.25 uur en wél al te zien geweest op 6 januari j.l.) is een politieke thriller die zijn weerga niet kent. De Britse minister-president komt voor een enorm dilemma te staan wanneer een lid van de koninklijke familie wordt ontvoerd. Hij moet kiezen tussen seks hebben met een varken en dat laten filmen of de prinses wordt vermoord… De Britse overheid stelt alles in het werk om de zaak zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Maar de spindoctors vergissen zich in de allesbepalende en vernietigende kracht van het internet.

Black Mirror The National Anthem  (1)The National Anthem is geschreven en geregisseerd door Charlie Brooker. Hij is vooral bekend als journalist en televisiepresentator, o.a. van het programma How TV Ruined Your Life en Screen Wipe. Black Mirror dankt zijn naam aan het zwarte scherm van de computer, het televisietoestel en de smartphone.

De tweede film, Fifteen Million Merits rond 01.25 uur , is een satire op al die entertainmentprogramma’s tegenwoordig, zoals Holland’s Got Talent en Idols.

Black Mirror Fifteen Million MeritsStel je vergeet nóóit meer een gezicht, een slippertje, een vakantie of een avondje stappen… Is dat dan  wel zo’n goeie zaak? Dáár draait het om in de derde en laatste film, The Entire History of You (te zien als eerste, rond 00.25 uur)

Hoofdrollen worden onder anderen gespeeld door Lindsay Duncan, Rory Kinnear en Downton Abbey‘s Jessica Brown Findlay.

The Times omschreef Black Mirror als “Among the most imaginative programmes seen on TV for years… Powerful and thought-provoking… Challenging and intelligent… You’ll be reflecting on Black Mirror for some time to come.”

Black Mirror The National Anthem  (2)Er is inmiddels ook al een tweede serie gemaakt. Een derde staat op stapel.

Black Mirror is een programma dat nog lang op je netvlies zal blijven staan… Je bent gewaarschuwd! Mijn favoriete afleveringen zijn de eerste en derde. De tweede duurde me een beetje te lang. De conclusie van aflevering drie is een beetje zwak. Maar voor alledrie de drama’s geldt: stof tot nadenken!

promo The National Anthem:

promo 15 million Merits:

promo The Entire History of You:

Te zien?
In de nacht van zaterdag 25 op 26 januari op Nederland 2, vanaf 00.25 uur. Exacte aanvangstijden onder voorbehoud.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Aanstaande zaterdag Black Mirror-marathon op Nederland 2".