RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
24/04 2013

Huwelijksperikelen, macht en politieke spelletjes in The Politician’s Husband

CopyrightBBC2013Politician's Husband1Wie herinnert zich The Politician’s Wife nog? Midden jaren negentig hield deze driedelige Channel Four-dramaserie met Juliet Stevenson en Trevor Eve in de hoofdrollen honderdduizenden Nederlandse en Vlaamse kijkers aan de buis gekluisterd. Ruim achttien jaar later heeft Paula Milne een soort van vervolg op de miniserie bedacht. The Politician’s Husband wordt vanaf 25 april elke donderdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC)
Een drama over huwelijk, macht en politiek. Dat belooft The Politician’s Husband, vanaf 25 april elke donderdagavond om 23.00 uur op BBC TWO.

CopyrightBBC2013Politician's Husband2De meeste mannen houden niet van al te succesvolle en te intelligente vrouwen. Met dat gegeven gaat The Politician’s Husband aan de slag, een driedelige dramaserie over huwelijk, macht, politiek en jaloezie. Wat gebeurt er als een vrouw van een politicus aanzienlijk méér successen boekt dan haar man ?

De vooraanstaande Cabinet Minister Aiden Hoynes is gelukkig getrouwd met Freya, een junior minister. Op het moment dat we kennismaken met Aiden is hij al een rijzende ster aan het politieke firmament van Westminster.
Aiden wordt gedreven door idealistische levensopvattingen. Maar wanneer zijn zoon Noah de diagnose Aspergers-syndroom krijgt gaat Aiden steeds meer zijn heil zoeken in politieke spelletjes. Freya op haar beurt heeft langetijd de stabiliteit van haar gezin voorop gesteld. Toch is het duidelijk dat zij een grote politieke ster-in-de-wording is. Hoe lang wil ze nog blijven wachten in de coulissen? 

Het scenario van The Politician’s Husband is van Paula Milne, van wie vorig jaar nog de dramaseries White Heat en Small Island werden uitgezonden. De driedelige miniserie is nauw gelieerd aan The Politician’s Wife, midden jaren negentig op de buis gebracht door Channel Four, de VPRO en de VRT.


CopyrightBBC2013Politician's Husband3Wie spelen de hoofdrollen en waar ken ik ze van?

Voor de rol van Aiden Hoynes tekent David Tennant. Pas nog heb je ‘m aan het werk kunnen zien in het spionagedrama Spies of Warsaw en Single Father. Tennant gooit momenteel hoge ogen in Engeland door zijn hoofdrol in de ITV-detectiveserie Broadchurch, dat een soort The Killing probeert te zijn. En je kent de Schotse acteur natúúrlijk  vooral van zijn rol als de tiende Doctor in Doctor Who.

CopyrightBBC2013Politician's Husband4Tennant’s echtgenote in The Politician’s Husband wordt gespeeld door Emily Watson. Zij was onder anderen te zien in de miniserie Appropriate Adult (The Gloucester Killers), de bioscoopprent War Horse en Oranges and Sunshine.

CopyrightBBC2013Politician's Husband5Wie doen er nog meer mee in The Politician’s Husband?
Chief Whip Marcus Fitzwallace wordt gespeeld door Roger Allam, bij ons vooral bekend als de baas van de jonge Morse in Endeavour. Allam is een zeer succesvol acteur die ook zijn eigen fanpagina heeft, zie ook http://all-allam.com/

CopyrightBBC2013Politician's Husband6Ed Stoppard ken je van de wat tegengevallen Upstairs Downstairs-remake. Hij geeft gestalte aan de ambitieuze Bruce Babbish, een van Aidens beste vrienden en een Machiavellist bij uitstek.
Verder doen mee Jack Shepherd (The Nativity, Wycliffe) als Aiden’s vader Joe en Oscar Kennedy (Toast, Great Expectations, Hunted) als zoon Noah.

Wat was The Politician’s Wife ook alweer?

De inmiddels 18-jaar oude dramaserie The Politician’s Wife vertelt trouwens over de door de wol geverfde politicus Duncan Matlock, gespeeld door Trevor Eve (Waking the Dead). Het lijkt gedaan met diens politieke loopbaan als journalisten erachter komen dat hij in het geheim een verhouding heeft met een callgirl. De partij oefent druk uit op Duncan’s echtgenote om haar man te blijven steunen. Maar Flora geeft zich niet zo gauw gewonnen. De serie is hier op dvd uitgebracht.

Wanneer is The Politcian’s Husband te zien?
Vanaf 25 april, elke donderdag om 22.00 uur op BBC TWO.

Lees hier nog veel meer over The Politician’s Husband.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Huwelijksperikelen, macht en politieke spelletjes in The Politician’s Husband".