RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/04 2011

Het lot van een jonge weduwnaar in Single Father

SingelFather_DavidTennantSuranneJonesVerre van overdreven-sentimenteel, ontroerend, realistisch en herkenbaar. Dat is de vierdelige BBC-dramaserie Single Father, die na zijn premiere op BBC ONE afgelopen najaar vanaf 23 april elke dinsdagavond primetime is te zien op de Vlaamse zender Een. (Copyright foto’s: BBC, Red Productions, Graeme Hunter Pictures)

Waar gaat Single Father over?
De nachtmerrie van iedereen in een gelukkige relatie: het noodlot slaat toe en een vreselijk ongeluk rukt je partner zomaar uit het leven. Alles waar je ooit samen van hebt gedroomd ligt aan duigen. Van het ene op het andere moment moet je de zorg voor je kinderen in je eentje opnemen.
Deze vreselijke situatie overkomt fotograaf Dave, wanneer zijn vrouw wordt aangereden door een politiewagen en ter plekke sterft aan haar verwondingen. Zijn vrienden en familie proberen Dave aan alle kanten te troosten en te helpen. Zoals ook Rita’s beste vriendin Sarah. Datgene wat beiden nooit voor mogelijk hadden gehouden gebeurt: Dave en Rita worden verliefd op elkaar. Met alle gevolgen van dien…

SingleFather_DTennantWie spelen de hoofdrollen?
David Tennant
behoeft bij sciencefiction-kijkers nauwelijks introductie. Hij speelde vier jaar lang de rol van de tiende Doctor Who in de gelijknamige BBC-serie. Als Dave laat hij zich in Single Father van een totáál andere kant zien: menselijk en herkenbaar, alsof hij al jaren bij je over de vloer komt.

SingleFather_SuranneJonesDe rol van Dave’s nieuwe vriendin Sarah wordt gespeeld door Suranne Jones. Momenteel staat ze in de startblokken voor de nieuwe Britse politieserie Scott & Bailey. Eerder heb je haar vast al bij de KRO (of op Een) gezien in de miniserie Unforgiven. Hierin speelde ze Ruth Slater, die na vijftien jaar gevangenis weer vrijkomt voor de moord op twee politiemensen.

SingleFather_WarrenBrownHaar partner in Single Father ken je als de sidekick van politieman Luther, acteur Warren Brown.

Waarom bijzonder?
Single Father is verre van overdreven-sentimenteel, ontroerend, realistisch en hier daar ook gewoon ook zelfs grappig. Fantastisch acteerspel van hoofdrolspelers David Tennant en Suranne Jones.
Let ook even op Tennants sterk-Schotse accent. De serie werd gefilmd in Glasgow en Edinburgh, waar Tennant zeventien jaar geleden ook al de dramaserie Takin’ over the Asylum opnam. Als rasechte Schot kon en wílde hij zijn afkomst natuurlijk niet verloochenen.

Het idee achter Single Father
Schrijver Mick Ford wilde een drama schrijven dat een realistischere kijk op het moderne gezin zou geven dan hij van de meeste tv-series gewend was. Na zijn succes met het eveneens zeer eigentijdse en op sommige momenten eveneens ontroererende William & Mary (uitgezonden door de NCRV) wist Ford de BBC te overtuigen ‘ja’ te zeggen tegen dit bijzondere relatiedrama. Toch duurde het nog vijf jaar alvorens het scenario eindelijk verfilmd werd. Wist je trouwens dat Ford ook acteur is? Hij was o.a te zien in de eerste series van de BBC-detectivereeks Silent Witness.

Mooiste moment uit de serie
Zonder meer het mooiste en meest ontroerende moment uit de reeks is het moment dat Rita en Dave afzonderlijk van elkaar, vlak voor haar dood, zomaar ineens de liefde verklaren. Dave is op dat moment bezig met het fotograferen van twee jonge kinderen. Zomaar ineens zegt hij hardop ‘I love you too‘, zich niet bewust dat Katie op dat moment met een harde klap op het asfalt landt en dit leven verlaat…

SINGLE FATHERReacties
De reacties in Groot-Brittannië waren over het algemeen erg positief op Single Father. Kijkers leefden intens mee met de lotgevallen van fotograaf Dave, diens kinderen en nieuwe vriendin Sarah.
Maar… er waren er ook genoeg mensen die moeite hadden met het feit dat Dave zich zo snel na de dood van zijn vrouw al weer inliet met een nieuwe partner. Voor scenarist Mick Ford alleen maar een bevestiging dat zijn drama geslaagd is.


 

Bijzonder dus…
elke dinsdagavond vanaf 26 april 2011 om 20.40 op de Vlaamse zender Een

Bekijk hier alvast de BBC ONE-trailer afkomstig van YouTube (copyright: BBC)

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Het lot van een jonge weduwnaar in Single Father".