RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
1/01 2012

Public Enemies, de serie

Public Enemies_Anna FrielEen rehabilitatiebegeleidster die het zó druk heeft met haar eigen problemen, dat ze nauwelijks tijd heeft om een veroordeelde moordenaar bij te staan. Daarover gaat het in Public Enemies, een nieuwe driedelige dramaserie uit de pen van Tony Marchant dinsdag 3 januari op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC)

Anna Friel, Daniel Mays en Lorraine Ashbourne zijn dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 januari 2012 te zien in de nieuwe driedelige miniserie Public Enemies, niet te verwarren met de gelijknamige bioscoopprent met in de hoofdrollen Christian Bale en Johnny Depp.

Public Enemies_AnnaFrielDanielMaysTien jaar heeft hij voor moord in de gevangenis gezeten: Eddie Mottram (Daniel Mays). Om ‘m te helpen zijn plek weer te vinden in de maatschappij wordt hij ondersteund door Paula, die als zijn rehabilitatiebegeleider is aangesteld.

Echter Paula, gespeeld door Anna Friel, heeft zélf de nodige problemen: ze is langetijd op non-actief gesteld, haar relatie loopt niet helemaal gesmeerd en de jonge vrouw raakt nog steeds regelmatig in conflict met haar superieuren.

PublicEnemiesCopyrightBBCEddie deelt Paula mee dat hij al die tijd onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, maar zijn ‘probation officer’ heeft daar in eerste instantie geen oren naar. Totdat ze steeds meer naar elkaar toe binnen te groeien…

Het scenario voor Public Enemies, dat in de eerste week van 2012 drie dagen achter elkaar is te zien op BBC ONE, is van Tony Marchant, een van Engelands meest vooraanstaande tv-schrijvers. De VARA zond in 2001 en 2002 zijn aangrijpende dramaserie Kid in the Corner uit, over het grootbrengen van een kind met ADHD (Attention Defecit and Hyperactivity Disorder). Hij ontleende het materiaal voor die door Channel Four geproduceerde serie onder meer aan de opvoeding van zijn eigen drie zonen. Eentje daarvan heeft een milde vorm van autisme (het Asperger-syndroom). Kid in the Corner werd onder anderen onderscheiden met drie Golden Nymph Awards en de Mental Health Media Award van het dagblad The Guardian.

Public Enemies wordt telkens om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 januari 2012.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Public Enemies, de serie".