RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/01 2014

Capaldi-tijdperk begonnen!

Peter Capaldi and Jenna ColemanEen nieuw jaar, een nieuwe Doctor. In Cardiff en omgeving zijn vandaag de opnamen begonnen van ‘seizoen acht’ van Doctor Who, de in Groot-Brittannië mateloos populaire BBC-sciencefictionserie die vorig jaar zijn 50e verjaardag vierde. (Copyright foto: BBC)

Tot ver in augustus zullen de opnamen voortduren van het eerste seizoen met de nieuwe Doctor Who. Naar verwachting wordt de reeks op zijn vroegst in september op BBC ONE uitgezonden.

TheMusketeers_CopyrightBBCZoals 10,2 miljoen Britten afgelopen Eerste Kerstdag aan het eind van The Time of the Doctor zagen wordt de rol van de buitenaardse Tijdheer voortaan gespeeld door Peter Capaldi, een kwaliteitsacteur van de bovenste plank.
Capaldi heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend met series als The Thick of It, Prime Suspect en The Hour. Binnenkort is hij elke week op BBC ONE te zien als Cardinal Richelieu in een nieuwe verfilming van The Musketeers (foto), waarover zeer spoedig op dit blog veel méér.

Fan
Capaldi is bovendien een fervent Doctor Who-fán, zoals hij in augustus vorig jaar verklaarde tijdens een ingelaste BBC-uitzending waarin rechtstreeks de identiteit van de nieuwe hoofdrolspeler bekend werd gemaakt. Zie de link hieronder.

Slightly nervous
“Nieuwe job, eerste dag, enigszins nerveus,’’ zo vatte Capaldi zijn eerste opnamedag samen. “Net als de Doctor, die uit de TARDIS tevoorschijn komt, stap ik een geheel nieuwe wereld binnen.”

CopyrightBBC_DrWHo_CapaldiThe whole Doctor
Steven Moffat, executive producer en Hoofd Scenarioschrijver voegde daar nog aan toe: “Eerst de wenkbrauwen (doelend op The Day of the Doctor, uitgezonden 23 november – red). Daarna (verwijzend naar de kerstspecial The Time of The Doctor – red)  het gezicht. En ‘coming soon’… de complete Doctor. In de Cardiff studio’s is het Capaldi-tijdperk begonnen!”

Ben Stephenson, BBC Controller of Drama Comissioning, voegde daar aldus het BBC-persbericht nog aan toe: “It’s going to be one hell of a ride and I can’t wait for the journey to start.”

…En wij natuurlijk ook niet! Op dit blog houd ik jullie regelmatig op de hoogte van de allerlaatste Capaldi-nieuwtjes. Bijvoorbeeld zodra eindelijk bekend wordt gemaakt welke kleding Dr Capaldi gaat dragen. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Capaldi-tijdperk begonnen!".