RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
25/11 2013

Doctor Who Celebration weekend

MA_DR_WHO_WLD_RECORD_04Wát een feest! …De Doctor Who Celebrations in de Londense Excel-arena vanwege de vijftigste verjaardag. (Copyright foto’s: BBC Worldwide)

Ruim 24.000 bezoekers waren uit alle hoeken van de wereld naar Oost-Londen afgereisd om alles van dichtbij mee te kunnen maken: De zaalinterviews met Doctors van vroeger en nu. Achter de schermen bij het monsters-maken. Op de foto met je favoriete ‘companion’. Plus de tientallen stands waar allerlei speciale Doctor Who memorabilia werd verkocht: t-shirts, posters, bekers, klokken, Tardis-koekjestrommels… Het kón allemaal niet op.

DOCTOR WHO CELEBRATION_7Hoogtepunt voor velen waren de zaalinterviews met de vertrekkende Doctor Matt Smith, diens assistente Jenna Coleman, de regisseur en natuurlijk executive producer Steven Moffat.

Zij kregen uit handen van een speciale delegatie van het enige echte Guinness Book of Records de oorkonde overhandigd waaruit niet alleen blijkt dat Who ‘s wereldslangstlopende scifiserie is, maar ook nog eens recordhouder op dramagebied. Immers géén enkele andere dramareeks werd ooit tegelijkertijd in zoveel landen op hetzelfde tijdstip op teevee (en in de bioscoop) uitgezonden. In totaal 94 landen in zes continenten. Ga daar maar eens aan staan!

Ofschoon het merendeel van de bezoekers gewoon een Who-t shirt droeg, waren er ook enkelen die verkleed gingen als Dalek, Ice Warrior of als Cybermen. Ik zag zelfs een piepkleine Ood.. Enkele bezoekers hadden een lange sjaal a la Tom Baker om hun nek geslagen. Terwijl ik ook een paar keer echt goéd opnieuw moest kijken of het toch niet werkelijk Matt Smith en David Tennant waren die voorbijliepen… Zó goed verkleed waren de mensen die zich als Doctor nummer tien en elf hadden uitgedost.

DOCTOR WHO CELEBRATION_1Voor de al wat oudere Who-generatie was er een  amusant weerzien met enkele vroegere Doctor Who-hoofdrolspelers. Oud-Doctors Peter Davison (nr 5), Colin Baker (nr 6) en Sylvester McCoy wisten op onovertrefbare wijze de zaal in te pakken met allerlei grappen en anekdotes van vroeger.

DOCTOR WHO CELEBRATION_12Daarbij moest met name Doctor nummer zes het ontgelden. Jammer dat ik de reünie met Tom Baker zaterdag heb gemist, maar van collega’s en andere Whovians begrijp ik dat de zaal toen echt helemáál plat is gegaan.

Een geweldig jubileumfeest dus voor een geweldig programma, dat zich nu alweer opmaakt voor de kerstspecial.

Tussen de bedrijven door heb ik enkele interviews kunnen doen die in de aanloop naar de kerstspecial, 25 december, eveneens op dit blog zullen worden geplaatst. Vandaar: wordt vervolgd.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Doctor Who Celebration weekend".