RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/08 2012

Bottoms up! Bottom is back!

BOTTOM: SERIES 2Ruim achttien jaar nadat ze voor het laatst te zien waren als ‘Richie Richard’ en ‘Eddie Elizabeth Hitler’ keren Rik Mayall and Adrian Edmondson terug in de zesdelige comedyreeks Hooligans’ Island, in 2013 op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC)

Het nieuwe comedy-project verkeert  -zoals  dat heet – nog ‘in very early stages of development’. Toch is het inmiddels 100 procent zeker dat de zesdelige Bottom-spin off er komt. BBC TWO controller Janice Hadlow kondigde de serie aan tijdens het jaarlijkse Edinburgh International Television Festival.

De luidruchtige BBC-comedy Bottom was jarenlang te zien bij de VPRO en later volgens mij ook een tijdje op BNN. Ook op Canvas maakten ‘Richie Richard’ en ‘Eddie Elizabeth Hitler’ in de jaren negentig hun opwachting. De serie ging over de amorele en niet al te slimme heren Richard en Eddie, die een bovenwoning deelden in de Londense wijk Hammersmith. Ze zaten altijd krap bij kas, gingen elkaar regelmatig te lijf maar konden toch ook weer niet zonder de ander.

bottom2Bottom was vooral gebaseerd op de ‘stage act’ die Mayall en Edmondson jarenlang in de theaters opvoerden, de zogenaamde Dangerous Brothers.

Your Bottom
Wist je trouwens dat de oorspronkelijke werktitel  ‘Your Bottom’ luidde? De makers zagen de komische bui al hangen: talloze scholieren die daags na de uitzending tegen elkaar zouden zeggen dat ze Your Bottom hadden gezien. …Láchen!

Lees hier het officiële BBC persbericht over de nieuwe reeks.

young-ones-staan2Op de foto hiernaast die ándere comedyklassieker die Mayall en Edmonson ooit voor de BBC maakten: The Young Ones’’ natuurlijk.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Bottoms up! Bottom is back!".