RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
20/12 2012

De magie van kerst in Lapland

Lapland_Sue JohnstonDe magie van kerst en het verdringen van verdriet. Daar gaat het allemaal om in Lapland, een eenmalig comedydrama van de BBC met in de hoofdrollen Sue Johnston (Waking the Dead), Stephen Graham en Elizabeth Berrington. Vanavond (in de herhaling) om 23.35 uur op BBC ONE. (copyright foto’s BBC)

Wat is Lapland?
Lapland is natuurlijk in eerste instantie het land waar Father Christmas woont. Maar Lapland is óók de titel van een hartverwarmend comedydrama van Michael Wynne, vorig jaar voor het eerst uitgezonden op kerstavond en vanavond op herhaling. De belangrijkste rol, die van Eileen, wordt gespeeld door Sue Johnston, beter bekend als Dr Grace Foley uit de coldcasedetective Waking the Dead. Samen met haar kinderen laat Eileen haar woonplaats Birkenhead voor wat het is, om op zoek te gaan naar… de kerstman!

Sue Johnston over haar personage Eileen
‘Het personage dat ik speel is een doodgewone grootmoeder, die nog steeds herstellende is na het overlijden van haar echtgenoot,’ vertelde actrice Sue Johnston aan Total TV Guide. ‘Haar kinderen vatten het plan om ‘nanna‘ mee op vakantie te nemen naar Lapland, zodat ze haar zinnen wat kan verzetten. Dat is wennen voor Eileen, want haar overleden man en zij deden altijd alles samen.’

lapland-castEn wat gebeurt er dan?
De Lewises hebben zich voorgenomen probleemloos op vakantie te gaan. Alleen… ze komen er al gauw achter dat je je bagage nog zo eenvoudig achter je laat. Ze krijgen meer dan ze verwachten hadden!

lapland2Overige rollen in Lapland
Behalve Sue Johnston herken je in Lapland misschien Julie Graham, William Ash, Rufus Jones en Keith Barron.

Wanneer te zien?
Lapland wordt uitgezonden om 23.35 uur op BBC ONE op donderdag 20 december 2012. De film was vorig jaar zó’n groot succes op de Beeb dat er een zesdelig vervolg komt. In de loop van 2013 op de buis.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "De magie van kerst in Lapland".