RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
25/02 2010

Amanda Burton uitgecommandeerd?

The CommanderDaar lijkt het wel op. ITV heeft al twee jaar geen nieuwe afleveringen besteld van The Commander. Er is geen zicht op een mogelijk vervolg van de spannende detectiveserie, bij ons weer op de buis bij de KRO vanaf zaterdag 6 maart. De omroep zendt de drieluik ‘The Commander: Abduction’ uit. Deze was al eerder te zien tijdens de jaarlijkse detectivenacht, vorig jaar mei. (Foto copyright KRO)

Bedenkster Lynda La Plante is druk bezig met de voorbereidingen van een vervolg op haar nieuwe detectivereeks Above Suspicion. Hoofdrolspeelster Amanda Burton verkast binnenkort naar de BBC-dramaserie Waterloo Road. Nieuwe verwikkelingen in het leven van Commander Clare Blake, die leiding geeft aan de afdeling Moordzaken van de Metropolitan Police, lijken me dan ook erg onwaarschijnlijk.

Okay, het is allemaal een beetje vergezocht: de ontvoering van een baby en een moord op de moeder van een politieman in hetzelfde korps. Maar… het levert wel weer superspannende televisie op. De anders zo kille Blake lijkt ook wat milder gestemd in deze drieluik, die begint als de vrouw van haar inmiddels vaste sidekick DCI Doug James een kindje baart en een vroegere collega wordt beschuldigd van de gruwelijke moord op zijn moeder.

Amanda Burton, ‘you either love her or hate her’, maar ze speelt in Abduction de sterren van de hemel. In Mark Lewis Jones (Doug James) vindt ze haar ideale tegenspeler. Blake en James verhouden zich als oudere zus en jongere broer. Van de voetenveeg die hij in de vorige reeks toch vaker was, is steeds minder te herkennen.

En wat zei Amanda zelf over deze aflevering? ‘Geboorte, dood, schuld, eenzaamheid en passie… ,’ zegt ze in de persmap. ‘Deze nieuwe aflevering bruist weer van de intensiteit en energie. Het draait niet alleen om het onderzoek; ook het gedrag van de personages is fascinerend. Abduction is vooral een zeer menselijk verhaal.’

Tja en dan dat einde… Daar kan ik hier uiteraard nog niets over zeggen. Maar dramatisch zijn de gevolgen wel. Zaak gesloten? We wachten af.

The Commander: Abduction (drieluik) is te zien op 6, 13 en 20 maart,  22.40 uur Nederland 2.

Meer over The Commander, zie ook www.detectives.kro.nl

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Amanda Burton uitgecommandeerd?".