RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
24/08 2012

Regisseur van The Killing doet een Murder

CopyrightBBCDetectiveliefhebbers, opgelet! Schakel zondagavond 26 augustus ná de nieuwe George Gently-serie op BBC ONE gauw over op BBC TWO. Daar is namelijk de eenmalige televisiefilm Murder te zien, geregisseerd door de grote man achter de eerste drie afleveringen van de Deense misdaadreeks The Killing. (Copyright foto’s: BBC, KRO)

De één zegt dit en de ander zegt dat. Zie hier het probleem van de politie in Nottingham wanneer in een flat het levenloze lichaam wordt aangetroffen van een jonge vrouw en de getuigen elkaar aan alle kanten tegenspreken…

CopyrightBBCDe zus van het slachtoffer zit opgesloten zit in de badkamer en heeft één kijk op de gebeurtenissen. De jongen die met bebloede kleding op een autobaan wordt aangehouden, komt met een totaal ander verhaal. Grote vraag: wie spreekt er de waarheid?

Het scenario van Murder is geschreven door Robert Jones, schrijver van Party Animals en The Cops.

CopyrightBBCHoofdrollen worden gespeeld door Karla Crome, Joe Dempsie, Stephan Dillane en Robert Pugh, zie foto. De laatste ken je van series zoals In A Land Of Plenty, Games of  Thrones en The Shadow Line.

De film is geregisseerd door Birger Larsen, een van de regisseurs van de Deense detectivehitseries The Killing en Those Who Kill. Het is zijn eerste uitstapje naar de Britse televisie, die hem benaderden als gevolg van het enorme succes van The Killing op BBC FOUR.

pict_12701The Killing is overigens nog tot en met vrijdag 31 augustus dagelijks ‘s avonds laat te zien bij de KRO op Nederland 2.

Wanneer is Murder te zien?
Zondagavond 26 augustus om 23.00 uur op BBC TWO. Waarschijnlijk is het een pilot voor een langerlopende serie, later in 2013.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Regisseur van The Killing doet een Murder".