RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
11/10 2016

Tweede seizoen van The Missing vanaf woensdag op BBC ONE

The Missing_Copyright All3MediaRuim twee jaar na het eerste seizoen komt BBC ONE vanaf 12 oktober met acht nieuwe afleveringen van The Missing, door de schrijvers omschreven als ,,nóg grootser en ambitieuzer” dan de voorgaande reeks. (Copyright foto’s: BBC, All3Media)

David Morrissey, Keeley Hawes en Roger Allam spelen de voornaamste hoofdrollen in dit opzichzelfstaande vervolg, waarin overigens opnieuw ook een grote rol is weggelegd voor de Franse acteur Tchéky Karyo.

Het verhaal van The Missing 2 gaat van start wanneer een verwarde jonge Britse vrouw plotseling uit het niets tevoorschijn komt in Eckhausen, het Duitse dorpje waar ze ruim elf jaar geleden is ontvoerd. De terugkeer van Alice Webster doet het plaatsje op zijn grondvesten trillen. Om over de opluchting van haar familie, haar ouders de militair Sam en diens vrouw Gemma Webster, nog maar te zwijgen…

The Missing_Copyright All3MediaDe teruggekeerde Alice blijkt waarschijnlijk belangrijke informatie te bezitten over de omstandigheden rondom een nooit opgehelderde ontvoering van nóg een meisje, een zekere Sophie Giroux uit 2003. De politieman die destijds het onderzoek deed was Julien Baptiste, dezelfde politieman die in seizoen 1 samen met James Nesbitt‘s personage op zoek ging naar diens verdwenen zoontje.

Rolbezetting
Naast Keeley Hawes (The Durrells), David Morrissey (The Driver) en Endeavour’s Roger Allam zie je Jake Davies als Alice’s verlegen jongere broer Matthew. Hij was degene die Alice als laatste gezien heeft en haar terugkeer komt als een grote shock. Laura Fraser tekent voor de rol van de toegewijde militaire politievrouw Eve Stone. De actrice is hier vooral bekend van Breaking Bad en One of Us.

Vorige seizoen?
Seizoen 1 is momenteel op Netflix te bekijken en hier kun je er meer lezen. DFW heeft seizoen 1 inmiddels op dvd uitgebracht.

The Missing_Copyright All3MediaWat schrijven de critici?
,,Limping, philosophical Julien Baptiste is a wonderful presence,’’ schrijft David Butcher van de Radio Times. ,,There are hints of The Returned (…)’’, ,,a brilliantly involved plot (…)’’ en ,,Keeley Hawes and David Morrissey are superb as the grief-stricken parents’’.
TV Times geeft The Missing 2 vijf sterren en schrijft: ,,the gripping thriller returns with a brand new case’’ . Plus ,,some remarkable twists and turns’’.

Wat te verwachten?
In eerste instantie doet het plot van The Missing 2 me wel héél erg denken aan Thirteen, de vijfdelige misdaadserie die onlangs is afgerond op BBC First. Ook daarin kwam een jonge vrouw na vele jaren ontvoering weer vrij en ook zij kon de politie helpen in een onderzoek naar een andere kidnap. Benieuwd welke wending de schrijvers er deze keer aan zullen geven.
The Missing_Copyright All3MediaNa The Missing, Broadchurch, The Guilty en noem-maar-op is dit de zovéélste reeks over de vermissing van een jong kind.

The Missing_Copyright All3MediaUiterst tragisch allemaal en je moet er allemaal maar zin in hebben, in al die ellende. De grote vraag is wat de makers nu weer zullen toevoegen aan dit gruwelijke scenario. Maar goed, vertrouwend op seizoen 1 dat dankzij de vele onverwachte plotwendingen miljoenen kijkers naar het puntje van de stoel wist te drijven, zal dat vast wel goedkomen. Bovendien bestaat de cast uit topacteurs als David Morrissey en Keeley Hawes, zodat je verzekerd kunt zijn dat je moeiteloos mee zal worden gezogen in het verhaal.

Wist je trouwens dat…
Schrijvende broers Harry en Jack Williams waren ook verantwoordelijk voor de onlangs op BBC ONE uitgezonden miniserie One of Us. Die serie is binnenkort ongetwijfeld op BBC FIRST te bekijken. Net als seizoen 1 vonden veel opnamen plaats in Brussel en Luik (dat overigens moet doorgaan voor Hamburg!)

Bekijk hieronder alvast de trailers.

Te zien?
The Missing 2 wordt vanaf 12 oktober elke woensdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tweede seizoen van The Missing vanaf woensdag op BBC ONE".