RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
21/04 2015

Brits-Belgische misdaadserie The Missing van start op Eén

TheMissing_CopyrightBBC-All3Media Hartverscheurend, complex en meeslepend. Dat is The Missing, een achtdelige Britse dramaserie over de wanhopige zoektocht van een vader naar zijn verdwenen zoon. Vanaf 21 april, elke dinsdag om 21.00 uur op de Vlaamse zender Eén. (Copyright foto: All3Media, New Pictures, BBC)

Tony Hughes kan niet accepteren dat zijn zoontje Oliver zomaar in het niets is verdwenen tijdens een zomervakantie in Frankrijk. Hij voelt zich verschrikkelijk schuldig omdat hij de jongen heel even uit het oog was verloren in het vakantiecomplex waar ze verbleven.

TheMissing_CopyrightBBC-All3MediaHet eerste politie-onderzoek levert weinig op. Er rest Tony en zijn vrouw Emily dan ook niets anders dan weer terug te keren naar Engeland. Maar Tony kan de tragische gebeurtenissen niet van zich afzetten.Oliver leeft nog, denkt Tony.

wanhoop
Geheel van slag laat Tony dan ook alles en iedereen in Engeland achter. Samen met de Franse detective Julian gaat hij op onderzoek uit in ,,het vreemde buitenland”, met alle gevolgen van dien voor zijn werk en zijn toch al complexe huwelijk met Emily.

TheMissing_CopyrightNew Pictures 2014-aThe Missing is hartverscheurend, meeslepend en complex. Zelden wist een drama zo diep te geraken in de gedachtenwereld van een ouder van een vermist kind. ,,A gripping opening episode,” aldus de Radio Times. ,,The shadow of Madeleine McCann and the subsequent private hell of her parents of course hang heavy over The Missing. But this isn’t tasteless or exploitative, just heart-hurtingly sad as Tony and his wife Emily try to live with a grief that remains unfocused and unresolved.”

TheMissing3_New Pictures 2014Hoofdrollen in deze nieuwe dramaserie, door sommigen omschreven als het BBC-antwoord op ITV’s Broadchurch, worden gespeeld door Frances O’Connor (Mr Selfridge), GoldenEye’s Tchéky Karyo, Jason Flemyng en Ken Stott. De rol van Tony Hughes is James Nesbitt ten deel gevallen, bekend van Monroe, Cold Feet en The Hobbit.

The Missing is een coproductie met de Vlaamse VRT. Er werden dan ook heel wat opnames in België gedraaid. Onder anderen de Belgische acteurs Titus De Voogdt en Emilie Dequenne spelen mee, respectievelijk in de rollen van Vincent Bourg en Laurence Relaud. Ook een groot deel van de crew is Vlaams.

Bekijk hieronder alvast de trailers.

Te zien?

The Missing wordt vanaf 21 april elke dinsdag om 21.00 uur uitgezonden op Eén. De serie was al op de BBC te zien in het najaar en is ook te volgen op Netflix.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Brits-Belgische misdaadserie The Missing van start op Eén".