RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/12 2015

Vera en haar ,,reddende engel” Joe te zien als detective-tussendoortje

Vera_Copyright ITV GlobalOh you ARE a lifesaver! zegt Vera woensdagavond terwijl ze dankbaar in het broodje hapt dat brigadier Joe Ashworth haar plotseling onder de neus houdt. Trouwe Vera-kijkers weten: net als de meeste tv-detectives let inspecteur Vera Stanhope nauwelijks op wat ze eet. Ze geven de voorkeur aan ordinaire takeways, drank boven een goed bord eten en een chocoladereep ter vervanging van gezonde salade…(Copyright foto: ITV Global)

Onze tv-detectives raken immers altijd erg betrokken bij het onderzoek, waardoor de inwendige mens nogal eens wordt vergeten.

Vera-Copyright ITV GlobalZo ook weer in de Vera-aflevering Protected dat draait om de moord op de 37-jarige makelaar David Kenworthy. Zijn ontzielde lichaam wordt in Whitley Bay gevonden, mijlenver van het afscheidsfeest voor zijn vader dat op hetzelfde moment gaande is. Een feestje dat het slachtoffer nota bene zelf had georganiseerd. Tot grote verbazing van de gasten was David plotseling opgestaan om halsoverkop naar Whitley te rijden. De familie begrijpt er helemaal niets van.

Protected, dat vrij laat is ingezet omdat een live-operatie van Omroep Max op het laatste moment is afgeblazen, is een ouderwets goed Vera-mysterie met weer de nodige onverwachte wendingen en ontwikkelingen.

Brenda Blethyn en David Caves zijn weer in topvorm als Vera en diens sympathieke sidekick Joe. Het levert weer heel wat fraaie dialogen en plagerijtjes op tussen de twee. ,,Ben ik het die seniel wordt?’’ vraagt Vera als ze op een bepaald moment niet meer begrijpt hoe de vork in de steel zit. ,,Daar is géén goed antwoord op,’’ antwoordt Joe plagend.

Te zien?

Vera wordt eenmalig uitgezonden op woensdag 9 december om 21.25 uur op NPO1. Wanneer de resterende afleveringen van het vierde seizoen worden uitgezonden bij de KRO-NCRV is vooralsnog onbekend.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vera en haar ,,reddende engel” Joe te zien als detective-tussendoortje".