RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/11 2016

Vijfde seizoen Britse detectiveserie Vera vanaf vrijdag op Eén

Vera_Copyright ITV GlobalVera keert vrijdag terug met vier nieuwe afleveringen zich als vanouds afspelend in Northumberland en omgeving. (Copyright foto: ITV Global)

Vera 5_Copyright ITV GlobalDCI Vera Stanhope, DC Kenny Lockhart, DC Bethany Whelan en Dr Marcus Summer… ze zijn allemaal opnieuw van de partij in alweer het vijfde seizoen van de Britse detectivereeks, waarvan zojuist al een zevende reeks is opgenomen. De stoere politievrouw met het sterke rechtvaardigheidsgevoel moet het echter voortaan wel stellen zónder haar vaste vertrouweling, brigadier Joe Ashworth (David Leon). Ondanks hun bijzonder innige band heeft Joe namelijk tussen seizoen vier en vijf een promotie aanvaard in een nabijgelegen streek zodat Vera hem heeft moeten uitzwaaien.

Vandaar dat DS Aiden Healy zijn opwachting maakt als Vera’s nieuwe sidekick. Lees hier een interview met Brenda Blethyn zoals dat deze week in Humo is verschenen.

En maak hier kennis met Aidens vertolker Kenny Doughty.

Vera_Copyright ITV GlobalFans van David Leon kunnen intussen uitkijken naar de nieuwe BBC-detectiveserie In the dark, waarin hij een van de vaste rollen speelt. De vierdelige serie, binnenkort op de buis, is losjes gebaseerd op de boeken van Mark Billingham.

Bekijk hieronder alvast de trailer. Vera wordt elke vrijdag om 20.35 uur uitgezonden op Eén.

Nederlandse kijkers hebben dit seizoen overigens al kunnen bekijken in juli jongstleden.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vijfde seizoen Britse detectiveserie Vera vanaf vrijdag op Eén".