RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
17/04 2017

BBC First herhaalt vanaf dinsdag The Durrells in aanloop naar seizoen 2

The Durrells_Copyright BBCWMijn familie & andere beesten. Zo heet de eerste roman uit de befaamde trilogie Corfu-memoires, halverwege de jaren vijftig geschreven door Gerald Durrell. (Copyright foto’s: BBC Worldwide)

The Durrells_Copyright BBCW9ITV maakte er vorig jaar een succesvol ontvangen televisiebewerking van: The Durrells. Een ideale en hartverwarmende dramaserie om alvast helemaal in vakantiesferen te geraken.

Louise, Larry, Leslie, Margo en Gerry… Voor kijkers die de serie tot nog toe niet zagen: onbekende namen. Maar dat zal vast veranderen wanneer je dinsdag op BBC First afstemt. Daar gaat namelijk The Durrells weer van start, de zesdelige dramaserie van Simon Nye die al eerder te zien was op de Nederlandse BBC-zender en binnenkort een vervolg krijgt .

Upstairs Downstairs Copyright BBCWThe Durrells speelt zich af in 1935. Alles draait om de jonge weduwe Louise Durrell, gespeeld door Keeley Hawes (bekend van Ashes to Ashes, Upstairs Downstairs – zie foto-  en Line of Duty 2). We treffen Louise als ze helemaal teneinde raad is. Haar man is acht jaar geleden overleden. Sindsdien voedt ze in haar eentje hun vier kinderen op: Larry, Leslie, Margo en Gerry.

Geen eenvoudige taak. The troublesome teens vormen een bont gezelschap. Larry zou graag schrijver worden en maakt er als makelaar een potje van. Leslie is liever met pistolen in de weer. Margo op haar beurt beschouwt zichzelf als niet al te clever. Het gezin verkeert voortdurend in financiële moeilijkheden. Vooral haar jongste zoon Gerry baart Louise zorgen. Gerry is gewoon meer in dieren geïnteresseerd dan in mensen. Regelmatig moet ze naar zijn school komen om de boel te sussen.

The Durrells_Copyright BBCW5Op een gegeven moment roept Larry voor de grap dat het gezin maar naar Corfu moet verkassen. Tot ieders verbazing besluit Louisa daar gehoor aan te geven. Uitermate moedig voor die tijd besluit ze samen met de kinderen haar boeltje te pakken om een nieuw leven op te bouwen op het Griekse eiland. Met verrassende gevolgen, zoals je zelf kunt gaan zien in deze hier en daar wat brave, maar daarom niet minder boeiende Britse familieserie. Boordevol zon, zee en sympathieke personages.

The Durrells_Copyright BBCW7Naast Keeley Hawes zie je onder anderen Josh O’Connor (Ripper Street, Peaky Blinders). Nieuwkomer Callum Woodhouse speelt Leslie en Daisy Waterstone (Silent Witness, Testament of Youth) is Margo. Milo Parker (Mr Holmes) speelt de (jonge) ster van de show: de elfjarige Gerry die de villa in Corfu omtovert tot een dierentuin.

ITV zendt vanaf volgende week het tweede seizoen uit. Het ligt in de lijn der verwachting dat BBC First spoedig zal volgen.

Te zien?

The Durrells seizoen 1 wordt vanaf 18 april elke dinsdag Nederlands ondertiteld uitgezonden op BBC First om 21.00 uur.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "BBC First herhaalt vanaf dinsdag The Durrells in aanloop naar seizoen 2".