RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
21/09 2014

Our Girl – Na de tv-film nú de televisieserie, elke zondag op BBC ONE

OurGirl_CopyrightBBCMaak (opnieuw) kennis met Molly Dawes, de niet op haar mondje gevallen militair uit Our Girl. BBC ONE zendt vanaf 21 september een vijfdelige miniserie uit als vervolg op de gelijknamige televisiefilm, die afgelopen vorig jaar meer dan zes miljoen Britse kijkers trok. (Copyright foto: BBC/David Bloomer, Coco van Oppens)

Our Girl in een notendop?
Meisje uit arm milieu in Londen voor het eerst op een militaire missie in het buitenland.

OurGirl_CopyrightBBCWat kunnen we verwachten?
Deze nieuwe reeks volgen we militaire verpleegster Molly als ze voor het eerst een missie naar Afghanistan bijwoont. Molly maakt deel uit van het medische personeel. Kan ze zich redden? Wordt ze aanvaard en hoe reageren Molly’s collega’s op haar?

Scenario?

De vijfdelige serie is opnieuw opgetekend door scenarioschrijver Tony Grounds, die eerder zijn sporen verdiende met Births, Marriages and Death, The Dinner Party en A Class Apart.

Rolbezetting?
Hoofdrol wordt gespeeld door Lacey Turner, in Groot-Brittannië favoriet door haar aandeel in EastEnders. Verder doet acteur Iwan Rheon mee, bekend van Games of Thrones. Plus Ben Aldridge, Sean Ward en Sean Gallagher.

Wie is Molly ook alweer?
Molly Dawes is 18 jaar en woont op een council estate in een vrij arm gedeelte van Oost-Londen. Ze is de oudste in een gezin met jonge kinderen en wordt voortdurend heen en weer geslingerd tussen haar ruziënde ouders. Ook haar vriendje eist de nodige aandacht, terwijl ze zich intussen dóód verveeld op haar werk. Geen wonder dat Molly zich in het weekend helemaal te buiten gaat aan de nodige drank en clubbing.

OurGirl_CopyrightBBCTotdat…
Totdat Molly tot het besef komt dat ze zo niet langer door wil gaan en zich aansluit bij de Royal Medical Corps. Ze begint aan een intensieve training, die haar uiteindelijk zal voorbereiden op een eerste grote militaire missie in het buitenland. Dat moment is nu aangebroken.

De televisiefilm

De televisiefilm die voorafging aan deze serie werd op 24 maart 2014 uitgezonden door BBC ONE en scoorde 6 miljoen Britse kijkers. De film werd genomineerd voor een RTS award in de categorie best single drama.

Opnamen?
De opnamen voor Our Girl vonden plaats in Londen en Zuid-Afrika.

OurGirl_CopyrightBBCKritieken?
Over de tv-film schreef Alison Graham in de Radio Times destijds: ,,Though Our Girl might strike you as a 21st century version of An Officer and a Gentleman, albeit without any officers or gentlemen, it is still a powerful vision of a small woman taking her place in a big male canvas.”

Al gezien?
De televisieserie Our Girl is nog nergens anders uitgezonden. Het lijkt me niet waarschijnlijk dat de serie vroeg of laat bij een van de Nederlandse of Vlaamse zenders zal zijn te zien, gezien het ongebruikelijke genre en het typisch Engelse karakter van Our Girl.

OurGirl_CopyrightBBCDoorverwijzer?
Liefhebber van Our Girl hebben ook vast interesse voor de Britse miniserie Occupation van Peter Bowker en de militaire comedy Bluestone 42.

Meer weten?
Lees hier meer over het werk van het Royal Medical Corps.

Te zien?
Vanaf 21 september, elke zondag om 22.00 uur op BBC ONE. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Nota bene: Op deze tekst, evenals op de andere teksten op dit blog, berust auteursrecht

Deel dit artikel...





  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Our Girl – Na de tv-film nú de televisieserie, elke zondag op BBC ONE".