RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/03 2013

The Village, dramaserie in de sfeer van Heimat

Copyright BBC_The VillageEen grootsopgezette dramaserie in de sfeer van Heimat. Dat belooft The Village, een nieuwe voorlopig zesdelige BBC-reeks van de schrijver van Silk en Criminal Justice. Eerste Paasdag wordt de eerste aflevering uitgezonden, waarin we kennismaken met de twaalfjarige Bert vanuit wiens oogpunt we – mocht de serie een succes blijken- straks de rest van de twintigste eeuw zullen aanschouwen. (Copyright foto’s: BBC, All3Media).

Pure armoede. Zo kenmerkt zich de jeugd van Bert Middleton, gespeeld door de jonge acteur Bill Jones. Aan het begin van de 20e eeuw, in 1914 om precies te zien, is het plattelandsleven in Derbyshire geen vetpot voor het gezin Middleton. De familie bestaat verder uit Berts oudere broer Joe, diens moeder Grace en vader John.

Copyright BBC_The VillageVandaar dat Bert zijn jonge jaren vooral doorbrengt in de schoolbanken en op de familieboerderij. In het grootste geheim probeert hij te leren zwemmen. De eerste aflevering opent met de aankomst van de allereerste bus in het dorp. Uit die bus stapt de beeldschone en koppige Martha Lane (een rol van Charlie Murphy). Vanaf dat moment zal Berts leven nooit meer hetzelfde zijn…

De camera verlaat The Village nooit. Sterfgevallen, geboortes, liefde, bedrog, grote politieke gebeurtenissen… De kijker is er allemaal getuige van in deze reeks en beziet alles vanuit de ogen van één man: Bert Middleton.

Bekijk hier alvast de trailer.

Copyright BBC_The VillageAanstormend talent Bill Jones speelt de jonge Bert Middleton. De rol van vader John wordt neergezet door John Simm, bekend als The Master in Doctor Who, Sam Tyler in Life on Mars en als journalist Tom Ronstadt in Exile. Maxine Peake, als moeder Grace, behoeft bij kijkers naar Moffats andere dramaserie, Silk, geen introductie. Andere rollen zijn weggelegd voor Juliet Stevenson, Rupert Evans en Emily Beecham. Acteur Nico Mirallegro, die je vast nog kent van de eerste serie van de remake van Upstairs Downstairs, speelt Berts broer Joe.

Het scenario van The Village is geschreven door Peter Moffat, bekend van Silk, Criminal Justice en Cambridge Spies.

Te zien?
The Village is vanaf 31 maart elke zondagavond om 22.00 uur te zien op BBC ONE rond 22.00 uur.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "The Village, dramaserie in de sfeer van Heimat".