RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
19/11 2013

Tien x Doctor Who

DrWho_Copyright_BBCHoed je voor Who. Oftewel tien fasincerende Doctor Who feitjes op een rij. (Copyright foto’s: BBC)

DrWho_Copyright_BBC1. Recordhouder
De serie werd voor het eerst uitgezonden op zaterdag 23 november 1963. Vandaar dat ie te boek staat als ‘s wereldslangstlopende science fictionserie – althans volgens the Guinness Book of Records. …Star Trek – eat your heart out!

DrWho_Copyright_BBC2. Territoria
De serie wordt wereldwijd in meer dan 200 ‘territoria’ – zo noemt de BBC dat – op de buis gebracht. Geen wonder dus dat de reeks als een van de best verkochte BBC Worldwide dramatitels te boek staat.

3. Sommetje
Even optellen: alleen al in Engeland, Amerika en Australië heeft de Doctor volgens de Beeb 77 miljoen fans. (Zevenenzeventig miljoén, zou de BBC die echt állemaal hebben geteld?)


DrWho_Copyright_BBC4. Facebook

Túúrlijk is de Doctor van deze tijd. Hij heeft dan ook zijn eigen Facebook-pagina. Surf maar eens naar De Doctor Who Facebook pagina en ‘like’, net als 3,5 miljoen andere fans.

5. Achter aansluiten graag

De BBC organiseert regelmatig talloze evenementen rondom de Doctor. Alleen al naar The Doctor Who Experience, een interactieve tentoonstelling met allerlei monsters en gedrochten, gingen tot nog toe al 450.000 mensen. Hier vind je er meer info over.

6. Coverstory

Doctor Who is het allereerste Britse televisieprogramma dat de cover sierde van het Amerikaanse showbizzmagazine Entertainment Weekly.

DrWho_Copyright_BBC7. Verwacht op Acht

In Italië is de Doctor te zien op RAI, in Frankrijk op France 4 en in Duitsland op Fox. In onze regio op het Syfy-channel en Acht (in België). En BBC ONE natuurlijk.

8. Eigen fanclub
Nederland heeft ook een eigen Dr Who fanclub, the Dutch Time Travellers Association. Surf hier maar eens naar.


DrWho_Copyright_BBC9. Recordhouder

De tachtigjarige Tom Baker is de acteur die de rol het langst heeft gespeeld. Van 1975 tot 1981. De acteur die met kerst de sleutel van de Tardis overneemt van Matt Smith is Peter Capaldi, zijn hele leven lang al een trouw fan. Het zou me dus niéts verbazen wanneer Capaldi een poging gaat doen Tom Baker’s zesjarig Who-record te verbreken.

10. Sjaal
De lange sjaal van Tom Baker is gewoon na te breien, hoor. Klik bijvoorbeeld hier voor info over het patroon.

Te zien?
Nóg niet uitgeklikt? Klik dan hier voor de totale Dr Who programmering op de BBC-zenders de komende dagen.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tien x Doctor Who".