RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
13/05 2012

Tweede serie advocatenreeks Silk van start op de BBC

CopyrightBBC2012Geen idéé of je er vorig voorjaar getuige van was: Silk, een van de meest verrassend-goeie nieuwe Britse dramaseries met Maxine Peake in de hoofdrol. Vanaf 15 mei kan je zes nieuwe afleveringen bekijken rondom de kersverse Queen Counsellor Martha Costello. (Copyright foto’s: BBC)

Wat was dat Silk ook alweer?

The Old Bailey: DE plek waar de Central Criminal Court is gevestigd, in Londen. Hier zijn Engelands meest briljante en gepassioneerde advocaten werkzaam. Zoals bijvoorbeeld de ambitieuze juriste Martha Costello, gespeeld door Maxine Peake.

CopyrightBBC2012In de vorige serie wist Martha met succes een gooi te doen naar het lidmaatschap van de Queen’s Counsel, zeg maar de Britse ererang van advocaten, ook wel bekend als ‘taking Silk‘ (letterlijk: Queen’s Counsel worden). Nu is Martha terug, trots als een pauw met ‘silk’ onder haar arm. Wat niet wil zeggen dat haar werk gemakkelijker is geworden… In haar nieuwe functie staat namelijk nóg meer op het spel.

Intussen
Haar collega Clive (gespeeld door Rupert Penry-Jones, zie foto) vindt dat Martha onterecht is bevorderd. ‘Dat is zeker gebeurd omdat ze zonodig meer vrouwen nodig hebben in de Barr’, bromt hij.

Silk2Wat kunnen we verwachten dit tweede seizoen?
The stakes are high… zeggen ze.  Martha begint aanvankelijk dan ook enigszins onzeker aan haar nieuwe carriere. Maar naarmate de serie vordert begint de nieuwe QC steeds meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en voelt ze zich meer en meer op haar plek.

Het scenario
Het script is wederom van Peter Moffat, die ook tekende voor de de spionageserie Cambridge Spies en de KRO-detective Criminal Justice (uitgezonden in mei 2010 en maart 2011). Peter was jarenlang werkzaam in de advocatuur maar verruilde van beroep omdat hij het belangrijk vond dat mensen een beter begrip kregen van het Engelse rechtssysteem. Het schrijven van een tv-drama, zo leek de ex-advocaat, is daarvoor het ideale middel.

SilkNieuwe rolbezetting
Behalve Maxine Peake, Rupert Penry-Jones en Neil Stuke scharen zich een groot aantal acteurs en actrices bij Silk die je vast kent van andere dramaseries. Zoals Frances Barber, Phil Davis, Indira Varma en Shaun Evans. Verdwenen zijn ‘pupil barristers’ Niamh Cranitch en Nick Slade, gespeeld door respectievelijk Natalie Dormer en Tom Hughes. Natalie zit tegenwoordig in Games of Thrones en is te zien in Madonna’s film WE. Tom kruipt binnenkort in de huid van de Duke of Aumerie in BBC TWO’s nieuwe bewerking van Richard II. Hij heeft ook een rol in de nieuwe BBC-serie van Stephen Poliakoff Dancing on the Edge, dit najaar op BBC TWO.

Hieronder kan je de BBC-trailer bekijken.

Te zien?
Silk
wordt vanaf 15 mei elke dinsdag uitgezonden op BBC ONE om 22.00 uur.


Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tweede serie advocatenreeks Silk van start op de BBC".