RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
9/05 2016

Belgravia, vuistdikke roman van Downton Abbey-bedenker Jullian Fellowes

Belgravia_NL_omslag.inddOp de dinsdagen 24 en 31 mei kun je op de Vlaamse zender Eén naar de dubbele slotaflevering van Downton Abbey kijken. Ruim anderhalve week daarvóór, op vrijdag 13 mei, gaat in de Lage Landen Anthony Trollope’s Doctor Thorne in première, eveneens via de Vlaamse zender Eén. Beide series zijn voor televisie geschreven door Julian Fellowes, auteur ook van de nieuwe roman Belgravia die op 30 juni aanstaande in boekvorm verschijnt. (Copyright foto’s: A.W Bruna)

Wat is Belgravia?
Belgravia is een vuistdikke roman van acteur, schrijver, regisseur en producent Julian Fellowes. Het verhaal speelt zich af in een van de chicste buurten van Londen, Belgravia. De Downton Abbey-bedenker neemt de lezer in ruim 400 pagina’s mee terug naar het Londen van 1840, wanneer de adel een steeds nauwere band begint te vormen met de industriële nouveaux riches.

Julian Fellowes-Copyright BrunaKnipoog naar Dickens

Met een knipoog naar Charles Dickens, wiens romans vroeger altijd éérst in losse afleveringen werden gepresenteerd (vergelijkbaar met onze huidige televisieseries en soaps), wordt Belgravia sinds enkele weken al als e-bookfeuilleton aangeboden. In elf wekelijkse episoden.

Hieronder vertelt Fellowes veel méér over het boek, dat in Nederland wordt uitgebracht door A.W. Bruna. Méér info kun je hier vinden.

Downton Abbey Copyright NBC Universal _KRO-NCRVDownton zien?

De dubbele slotaflevering van Downton Abbey (beter bekend als de kerstspecial van 2015, die begin januari al was te zien op NPO2) wordt op dinsdag 24 mei (deel 1) uitgezonden op Eén, om 21.10 uur. Het tweede deel volgt  op dinsdag 31 mei, eveneens op Eén en ook om 21.10 uur.

Doctor Thorne_Copyright Hat Trick IntThorne zien?
Doctor Thorne, waarover later meer, is vanaf 13 mei gedurende drie weken lang te zien op Eén, telkens om 22.10 uur.  Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Belgravia, vuistdikke roman van Downton Abbey-bedenker Jullian Fellowes".