RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
12/05 2016

Driedelige Britse kostuumdramaserie Doctor Thorne van Julian Fellowes op Eén

Doctor-Thorne-Copyright Hat Trick IntThe New Downton kopte de Radio Times erg overdreven. An epic tale of love, class and money vond Total TV Guide. Kortom, Doctor Thorne mocht voor zijn debuut in maart dit voorjaar op ITV op heel veel media- aandacht rekenen. Geen wonder, de driedelige miniserie naar het boek van Anthony Trollope werd voor de televisie bewerkt door Julian Fellowes, schrijver en bedenker van Downton Abbey, en die naam schept hoge verwachtingen. (Copyright foto’s: Hat Trick International)

Eén neemt de kostuumdramaliefhebbers vanaf 13 mei drie vrijdagen mee naar het schitterende Engelse Cotswoldsdorpje Lacock voor de recente ITV-verfilming van Anthony Trollope’s Doctor Thorne.

Cranford Copyright BBCWLacock, dat enkele jaren geleden al eens als Cranford (zie foto) fungeerde in het gelijknamige BBC-kostuumdrama, doet deze keer dienst als het landelijke stadje Greshambury in Barsetshire.


Doctor Thorne_Copyright Hat Trick IntWie Doctor Thorne?

Doctor Thorne houdt spreekuur in Greshambury. Een vriendelijke alleenstaande huisarts is Thorne die zorg draagt voor zijn nichtje Mary. De laatste is verliefd op Frank Gresham van het nabijgelegen landgoed. Hij óók op haar, maar… zoals dat wel gebruikelijk was in die kringen: Mary mag vanwege haar gewone afkomst niét trouwen met Frank. Althans, dat vindt Franks moeder Lady Arabella. Zal de liefde uiteindelijk zegevieren?

Wie spelen de hoofdrollen?

Acteur Tom Hollander, pas nog op de BBC te zien geweest in het felgesmaakte The Night Manager, speelt de rol van de goeïige Doctor Thorne, de spil waar alles om draait. Aanstormend talent Stefanie Martini is zijn nichtje Mary.
Verder herken je vast Ian McShane (Lovejoy en Deadwood) als Sir Roger. Plus Rebecca Front (bekend van Lewis en Death Comes To Pemberley) als Lady Arabella.

Wat te verwachten?
Liefhebbers van traditionele kostuumdrama’s zitten goed bij Thorne. Het ziet er allemaal schitterend uit, prachtig aangekleed en de zon schijnt volop. Mooie acteurs en actrices, maar echt opzienbarend is het verhaal niet. Leuk tussendoor, maar Downton Abbey of Wolf Hall is het zeker niet. Ik mis ook de humor uit Cranford.

Doctor Thorne copyright Hat Trick IntTrouwens?
Kijk eens of jou ook de treffende gelijkenis opvalt tussen Harry Richardson, die het personage Frank Gresham speelt, en onze eigen BN(n)-er Filemon Wesselink.

Te zien?

Doctor Thorne wordt vanaf 13 mei elke vrijdag na de detective uitgezonden op Eén, rond 22.10 uur.

Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Driedelige Britse kostuumdramaserie Doctor Thorne van Julian Fellowes op Eén".