RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/05 2013

Britse dramaserie over een vrouw van middelbare leeftijd en haar jonge minnaar

R2013_A0001_109046‘‘Ontroerend, ingetogen en totaal geloofwaardig,’’ oordeelde The Guardian. ‘‘Een amuserend melodrama,’’ vond de Radio Times. Aldus enkele Britse tv-critici over de ITV-dramaserie Leaving uit de pen van Tony Marchant, vanaf 10 mei elke vrijdag op Canvas. (Copyright foto’s: ITV, BBC Worldwide)

Leaving is een driedelige Britse miniserie, in september 2012 uitgezonden op ITV, over een relatie tussen een jonge man en een vrouw die 22 jaar ouder is.

R2013_A0001_109048Aaron Hughes is 22 jaar, pas afgestudeerd, werkeloos en gast op de bruiloft in het viersterrenhotel waar zij werkzaam is als bruiloftsplanner. Zij is de 44-jarige Julie Ranmore, moeder van twee kinderen en getrouwd met de wat saaie Michael. Tijdens een huwelijksplechtigheid in Julie’s hotel wisselen Julie en Aaron enkele blikken uit.

Als Aaron niet veel later solliciteert als kelner in Julie’s hotel en haar op dringende wijze het hof begint te maken, slaat uiteindelijk toch de vonk over. Maar Julie heeft haar echtgenoot trouw gezworen en het instituut huwelijk is heilig voor haar. Tenminste dat denkt ze…

Hoofdrollen in dit boeiende relatiedrama worden gespeeld door Helen McCrory (Cherie Blair in The Queen) als Julie, Deborah Findley (Cranford), Nick Dunning (The Tudors) en Celyn Jones (Above Suspicion). Aanstormend talent Callum Turner kruipt in de huid van Aaron.
Het scenario is van Tony Marchant, bekend van Garrow’s Law, Kid in the Corner en Holding On.

R2013_A0001_109041Vergelijkingen met The Graduate (‘’Mrs Robinson’’), de bekende bioscoopfilm uit 1967, zijn natuurlijk onvermijdelijk. Hoewel… in Leaving zijn de rollen omgekeerd. Het is juist de jongeman die hier de oudere vrouw verleidt.

‘‘Eindelijk weer eens een pittige rol voor een rijpere, meer volwassen actrice,’’ schreef Alison Graham. ‘‘En een rol waarin nu eens niét van een actrice wordt verlangd dat ze zich door een seriemoordenaar laat toetakelen of met een hoedje op het hoofd in de salon een kopje thee schenkt. Kleine troost, maar we zouden dankbaar mogen zijn.’’

Lees vandaag – vrijdag – een interview met scenarist Tony Marchant over het idee achter Leaving in het Algemeen Dagblad.

Te zien?
vrijdagen 10, 17 en 24 mei om 20.40 uur op Canvas

Bekijk hieronder alvast een interview met de hoofdrolspelers uit een Brits ontbijtprogramma:

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Britse dramaserie over een vrouw van middelbare leeftijd en haar jonge minnaar".