RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/03 2012

Liefde, loyaliteit, bedrog en moord in dagelijkse miniserie One Night

CopyrightBBCEen schijnbaar nietszeggende ontmoeting leidt tot een ingrijpende en shockerende reeks gebeurtenissen, die zijn weerga niet kent in One Night, vanaf maandagavond laat dagelijks op BBC ONE. De vierdelige miniserie vertelt de gebeurtenissen van één dag vertelt uit vier verschillende perspectieven. (Copyright foto’s: BBC)

Hoe begint One Night?
Een jongetje van een jaar of twaalf levert een pistool af bij het politiebureau. Hij weigert zijn naam of thuisadres te vertellen. Camerabeelden en foto’s onthullen dat het joch betrokken was bij een groot oproer…

CopyrightBBCDan…
Overspannen keukenverkoper Ted vraagt een meisje van een nabijgelegen ‘estate’ of ze het lege zakje chips wil oprapen dat ze met opzet heeft laten vallen net toen ze zijn huis passeerde. De opstandige tiener maakt ‘m voor ‘loser’ uit, waarna bij Ted de stoppen doorslaan. Hij besluit naar het politiebureau te gaan en vervolgens naar de school van het meisje om zich over haar gedrag te beklagen. Vervolgens lopen de dingen geheel uit de hand…


CopyrightBBCWant…?

Het meisje, Rochelle, wordt van school gestuurd en Ted voelt zich bedreigd door haar vrienden en vriendinnen. Tijdens een barbecue op een warme zomeravond met zijn baas lopen de gemoederen steeds hoger op. Met verstrekkende gevolgen…

Kijken of niet?

One Night is een heel herkenbaar drama voor mensen die nogal gestresst zijn en zich (terecht of onterecht) ergeren aan het gedrag van hangjongeren. Maar… ik weet nou niét of ik als kijker zin heb om een héél uur lang naar Teds overdreven gezeur en gemopper te gaan luisteren! De hoofdpersonages uit de eerste aflevering reageren buitenproportioneel op de situatie en dat enkel alleen om een weggeworpen zakje chips… Kortom, het is allemaal een beetje vergezocht en overdreven.

Maar…

Aan het eind van de eerste aflevering gebeurt iets waardoor je wel vérder wil kijken. Niet voor niets belooft de miniserie ‘one night, one action, four lives changed forever’ en dat maakt je wel erg nieuwsgierig naar het vervolg. In de tweede, derde en vierde aflevering staan telkens de andere hoofdpersonages centraal. Naarmate het verhaal vordert wordt duidelijk wat er precies is voorgevallen en waarom dat kleine joch uiteindelijk dat pistool komt inleveren.


CopyrightBBCWie spelen de hoofdrollen?

Douglas Hodge, die de rol van Ted speelt, ken je misschien van Middlemarch, Robin Hood en Unforgiven. Jessica Hynes, die tekent voor de rol van Carol, is bekend van o.a. gastoptredens in Doctor Who en de BBC Four-comedy Twenty Twelve. Verder herken je misschien Saskia Reeves (Luther) en Neil Stuke (Silk). De politieman die Alfie ondervraagt is acteur Don Gilet, bekend van de ook hier uitgezonden BBC-detectiveserie 55 Degrees North. Het meisje Rochelle wordt gespeeld door aanstormend talent Georgina Campbell. Veel indruk maakt de jonge acteur Billy Matthews als het jongetje Alfie.

Opvallend

De vierdelige dramaserie wordt vanaf maandag tot en met vrijdag (behalve donderdag) uitgezonden om 23.35 uur op BBC ONE. Dat is opvallend láát voor zo’n dramaserie die normaal gesproken toch om 22.00 uur het scherm opgaat. Britse tv-critici noemen dat tijdstip ook wel het ‘graveyard slot’ omdat hier meestal series worden uitgezonden die op een ander tijdstip niet zo goed scoorden. Is One Night bij voorbaat al ten dode opgeschreven? Critici zoals Alison Graham zijn in ieder geval enthousiast. In de nieuwe Radio Times schrijft ze: ”If you love a good drama (…) you might want to try One Night on Monday BBC1. (…) ..it has haunted me ever since I watched it.

Trailer

Bekijk hier alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Liefde, loyaliteit, bedrog en moord in dagelijkse miniserie One Night".