RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/04 2010

Doctor Who – The Journey begins

DoctorWhoEleventh Hour3Zaterdagavond is het dan zover. Eindelijk gaat op BBC ONE de nieuwe Doctor Who-reeks in premiere. De jongste hoofdrolspeler ooit in de rol betrekt de Tardis. Matt Smith (27) heet de acteur die gestalte geeft aan de 11e incarnatie van de Timelord van Gallifrey. Wat kunnen we verwachten? (Foto copyright: BBC)

Pas op met verder lezen: bevat mogelijk ‘spoilers’
De eerste aflevering van de nieuwe dertiendelige serie heet The Eleventh Hour en speelt zich voor een groot deel af in een verlaten huis. Er zijn elementen te herkennen uit de eerste serie van Sapphire & Steel en de sfeer uit de Thriller-reeks van Brian Clemens. Behoorlijk griezelige stuff allemaal. Gelukkig valt er ook veel te lachen. Met name dankzij deze vrolijke en ‘quirky’ Doctor. ‘Do I have a face that nobody listens to? …Again?’ Ik vrees alleen de storm aan kritiek die mogelijk zal losbarsten zodra de Britse media straks ontdekken dat de Doctor in een scene tegelijkertijd aan de telefoon zit en een brandweerwagen bestuurt! …Of zou hem dat vanwege het redden van de mensheid – een prestatie toch in nauwelijks 20 minuten-  worden vergeven?

Instituut
Ach… the good old Doctor. Hij is terug!  En dan te bedenken dat de BBC in 2005 oorspronkelijk het groene licht wilde geven voor slechts zes afleveringen. Om eerst eens voorzichtig te peilen of er nog wel voldoende interesse zou zijn voor de excentrieke Tijdheer. De BBC-directeuren wilden in de openingsaflevering destijds ook al gelijk de Daleks opvoeren. Executive Producer en ‘series boss‘ Russell T Davies hield voet bij stuk, wilde voorlopig van geen Daleks weten en koos de Autons. Bovendien ‘eiste’ hij meteen dertien afleveringen: ‘Anders laat maar zitten’. …Gelukkig maar. Vijf jaar later is Doctor Who weer net zo’n instituut als toen de reeks begon, nu alweer bijna 50 jaar geleden! Ruim 10 miljoen Britten zullen naar verwachting zaterdagavond op het debuut van ‘Doctor Eleven’ afstemmen. Deze trouwe fan gaat zeker weer kijken!

Reactie
Wat vinden jullie van de nieuwe Doctor? Klik de tab ‘Reacties’ boven bij de titel en plaats je reactie!

19.20 uur BBC ONE, herhaling zondag-en vrijdagavond BBC THREE, 20.00 uur

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Doctor Who – The Journey begins".