RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/04 2013

Om het ijskoud van te krijgen…

IceWarriors_copyrightBBCDe winter voorbij? Dan heb je zeker niet aan de kille Ice Warriors gedacht! Aanstaande zaterdag keren de groengeschubde aliens na bijna veertig jaar terug in  Cold War, zonder meer een hoogtepunt in het nieuwste Doctor Who-seizoen. (Copyright foto’s: BBC)

Maar liefst zeven verschillende Doctor Who-incarnaties en veertig jaar zaten er tussen deze en het meest recente optreden van de Ice Warriors. Het was namelijk in The Monster of Peladon, uitgezonden tussen 23 maart en 27 april 1974, dat de derde Doctor (Jon Pertwee) voor het laatst met hen de strijd aanbond.

IceWarriors_copyrightBBC-2Nu zijn ze er dus weer, met dank aan scenarist en Doctor Who-fan Mark Gatiss die Head Writer Steven Moffat jarenlang aan zijn kop zeurde met de vraag of hij zijn favoriete buitenaardse wezens mocht laten terugkeren. En reken maar dat de elfde Doctor en zijn nieuwe assistente Clara het zwaar te verduren krijgen!

fotoLater dit jaar kunnen we overigens nóg een aantal geweldige monsters uit een ver verleden terugzien. Niemand minder dan de bloedstollende Zygons keren terug voor de grootsopgezette jubileumspecial omwille van de vijftigste verjaardag van de Tijdheer, te zien rond 23 november.

De Zygons hebben maar één keer eerder meegedaan in de 50-jarige historie van Who. In het ook bij ons uitgezonden verhaal Terror of the Zygons vielen ze een klein Schots dorpje aan.

4050332-low_res-doctor-who-50th-anniversary-specialEr zijn in het verleden heel wat handtekeningenacties geweest om de griezels terug op de buis te krijgen en nu dat gaat nu dus eindelijk echt gebeuren. Matt Smith en David Tennant (respectievelijk de elfde en tiende Doctor, zie foto) zullen hun krachten bundelen voor deze anderhalfuurdurende special waarvan momenteel de opnamen plaatsvinden.

Maar eerst dus  The Ice Warriors
Het allereerste verhaal met The Ice Warriors uit 1967 wordt in augustus overigens in Engeland op dvd uitgebracht. Ze kwamen ook nog eens langs in 1969 in The Seeds of Death als mede in het verhaal The Curse of Peladon uit 1972. Echte Who-veteranen met andere woorden, die Ice Warriors.

Te zien?
Doctor Who’s Cold War is vrijdag 19 april op BBC THREE te zien rond 20.15 uur.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Om het ijskoud van te krijgen…".