RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/03 2010

Populaire BBC-serie Doctor Who gaat weer van start met nieuwe hoofdrolspeler

DOCTOR WHO MATTSMITHEen nieuw interieur voor de blauwe telefooncel, een kersverse assistente én een nieuwe hoofdrolspeler. Doctor Who is terug en dat zullen we weten.
Zaterdag 3 april gaat op BBC ONE eindelijk de nieuwe serie in premiere van de in Groot-Brittannië mateloos populaire sciencefictionreeks. Matt Smith neemt de fakkel over van David Tennant, die de rol van de Doctor de afgelopen jaren eigen heeft gemaakt en volgens velen onnavolgbaar is. Dat laatste valt zeker nog te bezien, afgaand op de eerste aflevering
. (Foto copyright BBC)

Broekie
Toegegeven, toen ik voor het eerst hoorde dat een ‘broekie van (toen nog) 26’ de rol van mijn favoriete sciencefictionheld zou gaan spelen, had ik mijn bedenkingen. David Tennant was met zijn 33 jaar al vrij jong voor de rol. Om nog maar te zwijgen over Peter Davison, die bij zijn debuut als de Doctor in 1981 slechts 29 jaar oud was en die ik (achteraf misschien ook wel weer ten onrechte) langetijd bleef vereenzelvigen met veearts Tristan Farnon uit James Herriot.
Maar ja, ík ben opgegroeid met krullenbol Tom Baker; de vierde incarnatie van de Tijdheer, die met zijn lange sjaal en gleufhoed velen van ons destijds de stuipen op het lijf joeg…

Jonge Michael Palin
Matt Smith
heeft me aangenaam verrast, moet ik zeggen. Met zijn tomeloze energie, zijn iets te grote hoofd op een slungelachtig lijf en vooral met de manier waarop ie voortdurend met zijn grote blauwgroenige ogen met de camera speelt. Zijn Doctor is excentriek, levenslustig en baldadig. Hij straalt vertrouwen uit, levensvreugde en avontuur. Als een soort jonge Michael Palin (ben ik de enige die de gelijkenis ziet?) betreedt hij het universum; gewapend met vlinderstrik,  een tweed jacket en een typische Englishness, die ook buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk veel kijkers zal weten te charmeren.

Gekte
Toen Matt tijdens de persconferentie in Cardiff werd gevraagd zijn interpretatie van de Doctor kort samen te vatten, kon hij daar geen antwoord op geven. ‘Het is heel moeilijk om ergens een oordeel over te vellen als je er nog midden inzit,’ zei de acteur. ‘Misschien dat ik er over een maand of zes méér over kan zeggen. Ik hoop in ieder geval dat mensen een bepaalde mate van gekte zullen herkennen, een roekeloosheid, gevoel voor avontuur en een zekere gevoeligheid.’
Hij gaf in ieder geval te kennen een grote fan te zijn van Patrick Troughton’s Doctor. ‘I find him rather good,’ zei hij refererend naar de acteur die aan het roer van de Tardis stond tussen 1966 en 1969.

Remarkable Specimen
Voor de rol van zijn assistente is de Schotse actrice Karen Gillan aangetrokken. Zij speelt Amy Pond, een roodharig meisje in minirok. Door Matt tijdens de launch omschreven als ‘a remarkable specimen’. ‘Zonder twijfel de meest sexy companion die ooit geleefd heeft,’ aldus Matt.

Geluk
Beide acteurs geven toe dat ze met hun neus in de boter zijn gevallen. ‘Volgens mij is het gewoon de allerbeste rol die de Britse televisie heeft te vergeven,’ zei de nieuwe Doctor Who-ster. ‘Ik heb geluk dat hij mij ten deel is gevallen.’

Nu al kennismaken met Matt Smith?
Kijk dan vrijdagavond 26 maart naar Friday night with Jonathan Ross om 23.40 uur op BBC ONE.  Matt Smith is een van de gasten.

Doctor Who,  zaterdag 3 april 2010, 19.20 uur BBC ONE.

Zie ook www.bbc.co.uk/doctorwho

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Populaire BBC-serie Doctor Who gaat weer van start met nieuwe hoofdrolspeler".