RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
7/01 2011

‘I love your show, I wanna have sex with your show’

EPISODES EP 1ManganGreigSean en Beverly Lincoln zijn de succesvolle bedenkers van een Britse kijkcijferhit. Ze worden van alle kanten geprezen en het geluk lacht hen toe. Totdat een Amerikaans televisiestation hen weet te overtuigen om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Lokmiddel: het produceren van een Amerikaanse remake. Maar dingen pakken heel anders uit… Desastreus zelfs! (Copyright foto’s: BBC)

Wat is Episodes? Splinternieuwe Brits-Amerikaanse comedyserie over een Engels stel voor het eerst werkzaam in de Amerikaanse televisiewereld

Wanneer te zien: elke maandag om 23.00 uur op BBC TWO vanaf 10 januari 2011

EPISODES EP 2 - LeBlancWie doen er in mee?
Niet de minsten. Matt LeBlanc bijvoorbeeld uit Friends. Hij speelt een tv-versie van zichzelf. Sean en Beverly worden vertolkt door de Britse comedy-acteurs Stephen Mangan en Tamsin Greig. Eerder bundelden ze al hun acteerkrachten in de Channel Four ziekenhuiscomedy Green Wing. Leukste rol is die van Daisy Haggard, bekend uit Man Stroke Woman en Psychoville. Op zeer fake wijze spreekt haar personage Myra haar waardering uit voor het script van Sean en Beverly.

Geschreven door… David Crane en Jeffrey Klarik. Crane verdiende zijn sporen o.a. als co-writer van Friends, ook met Matt LeBlanc.

Waarom bijzonder: Matt LeBlanc speelt zichzelf. Althans een televisie-versie van zichzelf. Gescheiden, voortdurend door anderen verward met de-niet-zo-slimme Joey uit Friends en naar verluidt erg grootgeschapen. Ofschoon de acteur in de meest recente Radio Times over die laatste mogelijke overeenkomstigheid niet wilde uitwijden…

Ben benieuwd want… Het idee is best aardig: een sitcom die de verschillen tussen de Amerikaanse en Britse comedy-industrie haarfijn blootlegt. Britse comedy’s staan bekend om het feit dat zij  échte mensen opvoeren. Personages die nou eens niet rijk, beeldschoon of superaardig zijn maar regelrechte kniesoren (Victor Meldrew, Basil Fawlty). Amerikaanse comedy’s daarentegen zijn vaak veel veiliger. Er is veel meer geld mee gemoeid en bij de grappen gaat het om snel-snel-snel scoren met rake en gevatte opmerkingen. Die verschillende manier van werken (lees: cultuur) zorgt ongetwijfeld voor aardige cultuurbotsingen.

Maar…. Episodes zou allemaal weleens heel erg Brits kunnen zijn. Is het voor ons kijkers in de Lage Landen leuk om de verschillen tussen Amerika en Engeland te zien? Kunnen we ons herkennen? Bovendien zijn tv-programma’s over televisiemakers vaak zelden interessant. Al die navelstaarderij. Scenes duren soms ook erg lang, met name de auditiescene uit aflevering 1 met acteur Richard Griffiths gaat maar dóór en dóór. En zóveel valt er nou ook weer niet te lachen…

Aardig om te melden: Acteur Matt LeBlanc praat talkshowhost Graham Norton bij over zijn ervaringen op de set van Episodes. The Graham Norton Show is te zien om 23.35 uur op BBC ONE op vrijdag 14 januari.  

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "‘I love your show, I wanna have sex with your show’".