RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
1/05 2011

Spanning, intriges, bedrog en moord in The Shadow Line

The Shadow LineNiet één… niet twee… maar liefst drie nieuwe series gaan deze dagen van start op de BBC. The Shadow Line, Exile en Psychoville. Lees hier álles wat je moet weten over The Shadow Line. (Copyright foto’s: BBC).

Wat is The Shadow Line?

Een zevendelige dramaserie uit de pen van Hugo Blick (Sensitive Skin). Boordevol spanning, intriges, bedrog, corruptie en moord…

Waarover gaat The Shadow Line?
Harvey Wratten is dood. Vermoord – zoals ze dat zeggen –  in koelen bloede. De overledene stond aan het hoofd van een van de grootste Britse misdaadbendes van de laatste jaren. Detective Inspector Jonah Gabriel wordt op het onderzoek gezet. Geen eenvoudige zaak. Veel mogelijke getuigen doen er namelijk liever het zwijgen toe. Uit angst óf omdat ze iets te verbergen hebben.

En ook…
Wat ook niet helpt is dat er ruim 250.000 pond is verdwenen. Zomaar ontvreemd uit de politiekamer waar de bewijsstukken worden bewaard. Inspecteur Gabriel wordt bovendien geplaagd door geheugenverlies, veroorzaakt door een vastzittende kogel in zijn hersenpan. Wie kan hij nog vertrouwen? En vertrouwt Gabriel zichzelf eigenlijk nog wel?

Trouwens..
Bendeleider Wratten mag dan wel zijn overleden, zijn vroegere maat Joseph Bede is allerminst van plan die laatste drugsdeal zomaar aan zijn neus voorbij te laten gaan! Terwijl inspecteur Gabriel steeds dieper tot de kern weet door te dringen, is het nog maar de vraag wie aan welke kant van de wet staat.

Wie spelen de hoofdrollen in The Shadow Line?
De belangrijkse hoofdrollen in The Shadow Line worden vertolkt door Chiwetel Ejiofor (American Gangster), Christopher Eccleston (de negende Doctor Who), Sir Anthony Sher (The Wolfman), Rafe Spall (Desprate Romantics). Plus Stephen Rea (The Crying Game) niet te vergeten.

Kijken want…
De Britten hebben een reputatie hoog te houden op het terrein van de betere ‘conspiracy thriller‘. Denk aan A Very British coup, House of Cards en Edge of Darkness. Je herinnert je vast ook het met prijzen overladen State of Play,uitgezonden door de NPS en de VRT. Daarin kwam een team gehaaide dagbladjournalisten op het spoor van politiek geknoei. Uiterst realistisch allemaal. Er werd gefluisterd dat echte politici scenarist Paul Abbott geheime informatie hadden ingefluisterd. The Shadow Line is de eerste van een reeks nieuwe BBC fictieseries die BBC TWO tot het nieuwe thuis moet maken van eigentijds Brits televisiedrama. Ze hebben er zelfs een aparte promo voor gemaakt. Kijk maar (Copyright: BBC):

Wanneer is The Shadow Line te zien dan?
Elke donderdagavond op BBC TWO vanaf 5 mei 2011. 22. 00 uur Nederlandse tijd.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Spanning, intriges, bedrog en moord in The Shadow Line".