RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/09 2010

3x niet te missen deze week 25 september t/m 1 oktober 2010

INSPECTOR GEORGE G_III1) George Gently, zondag 26 september  21.30 uur BBC ONE
Lang voordat de KRO en Canvas de splinternieuwe derde serie uitzenden van George Gently, kan je de komende twee zondagen al terecht op BBC ONE. Daar gaat namelijk Gently Evil in premiere, de eerste van twee nieuwe afgelopen zomer opgenomen afleveringen van de Britse misdaadreeks met Martin Shaw. We schrijven het jaar 1966 wanneer Engeland het wereldkampioenschap voetbal organiseert én wint, het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden in een kustplaatsje en Bacchus’ huwelijk op springen staat. In de meeste tv-gidsen staat overigens dat BBC ONE The Burning Man zou uitzenden, maar dit is niet correct. Ook vermeldenswaardig: twee bekende gezichten uit andere Britse detectiveseries maken hun opwachting dit seizoen. Zowel Warren Clarke (Dalziel & Pascoe) als Daniel Casey (Troy uit Midsomer Murders) vervullen een gastrol. (Copyright foto: BBC

LUTHERclose2) Luther, zaterdag 25 september 22.40 uur Canvas
Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn voor de opnamen van nog eens 2×100 minuten Luther, start Canvas de eerste serie van de duistere psychologische-thrillerreeks met Idris Elba (The Wire). Elke zaterdagavond op Canvas. Sterk in kwaliteit wisselende afleveringen, maar deze eerste is echt adembenemend spannend. Zie ook de recensie elders op dit weblog. (Copyright foto: VRT/BBC)

WHITES3) Whites, dinsdag 28 september 22.00 uur BBC TWO
Het kon niet uitblijven na het voortdurende succes van Gordon Ramsay en consorten: een sitcom over een chef-kok. Voormalig Jonathan Creek-vertolker Alan Davies kruipt in de huid van Roland White, een chef-kok die een beetje voorbij zijn ‘houdbaarheidsdatum’ is. Hij heeft zogezegd de boot gemist, had een goede carriere kunnen maken maar die tijd ligt inmiddels achter ‘m. White drinkt bovendien teveel, hij is verlaten door zijn vrouw en ook qua motivatie ontbreekt het hem steeds vaker. Naast Davies zien we Darren Boyd, Isy Suttie, Katherine Parkinson en Stephen Wight.(Copyright foto: BBC)

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "3x niet te missen deze week 25 september t/m 1 oktober 2010".