RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
19/10 2016

Derde seizoen Britse detective Shetland vrijdag van start op Een

Shetland_COpyright BBC-ITV GlobalWaar is de jongeman gebleven die samen met een jonge vrouw aan boord zat van de veerboot tussen Aberdeen en Shetland? En is er inderdaad, zoals DI Jimmy Perez en zijn team vermoeden, een link met de gewonde jonge jongen op de intensive care afdeling van het ziekenhuis? Daarover gaat het mysterie uit het derde seizoen van de Britse detectiveserie Shetland, vanaf 21 oktober elke vrijdag om 20.35 uur op Eén (Copyright foto’s: BBC, ITV Studios)

In tegenstelling tot de vorige seizoenen bestaat het derde seizoen van de Britse detective Shetland uit een doorlopend verhaal dat zich uitstrekt over zes afleveringen. Voor dit nieuwe ,,format” is waarschijnlijk gekozen vanwege het succes van series zoals The Bridge en Broadchurch waarbij één mysterie centraal staat in meerdere afleveringen.

Shetland_Copyright BBC-ITV GlobalHoofdrollen worden opnieuw gespeeld door Douglas Henshall (als inspecteur Perez), Alison O’Donnell (als diens sidekick Tosh) en Steven Roberston (als politieman Sandy). Voorts maakt onder anderen Games of Thrones-acteur Ciarán Hinds zijn opwachting als ,,security consultant’’ Michael Maguire (zie foto). Lees straks hier een exclusief interview met hoofdrolspeler Douglas Henshall.

Shetland_Copyright BBC-ITV GlobalShetland, naar de personages bedacht door Ann Cleeves (schrijfster ook van Vera),  is een van de populairste Britse detectives van dit moment. Het ruige onherbergzame landschap van de Shetlandeilanden wordt, net als bij de Scandinavische detectives, weerspiegelt in de hoofdpersonages.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Te zien?

Het derde seizoen van Shetland (eerder uitgezonden op BBC ONE in januari 2016) wordt elke vrijdag (met dubbele afleveringen) om 20.35 uur uitgezonden op Eén.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Derde seizoen Britse detective Shetland vrijdag van start op Een".